MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Καμμένος: «Αν κλειστούμε σπίτια μας 4 μέρες, έπεσε η Κυβέρνηση»

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και δεν είναι ανάγκη να χυθεί αίμα. Στη χώρα υπάρχει συνταγματική εκτροπή», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος στην εφ” όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε στο «Χωνί» και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη χώρα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, στο μέλλον της, αλλά και στις εκλογές που έρχονται.

Το εύκολο δίλημμα της Ευρώπης

Γράφει ο Πολύφημος

Χιλιοειπωμένα και βαρετά είναι πλέον όλα όσα έχουν διαπιστωθεί για το ρόλο της Ευρώπης στην κατάντια της ανεργίας, της αναγκαστικής μετανάστευσης, της έλλειψης ευκαιριών, των αστέγων, της κατάργησης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της βίαιης καταστολής.

Μαχαίρι στα πάντα φέρνει το μεσοπρόθεσμο 2015-2018

Άνευ προηγουμένου περιστολή δαπανών στο Δημόσιο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ, αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ - 7,7 ΔΙΣ. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΩΣ ΤΟ 2018!

Νέο Μεσοπρόθεσμο λιτότητας και περικοπών κρύβεται πίσω από το κερασάκι του δήθεν "Πρωτογενούς Πλεονασματος", το οποίο πάντως έχει μεγάλη λογιστική και ψυχολογική ανάγκη η χώρα, αλλά που δυστυχώς δεν μπορεί να σβήσει ούτε το γιγάντιο Χρέος των σχεδόν 318 δισ. ευρώ, ούτε την τεράστια Ύφεση της σεισμικής πτώσης του ΑΕΠ (187 δισ. το 2013 από 231 δισ. το 2009 και 233 το 2008) που δημιούργησε η παρανοϊκή λιτότητα του φονικού Μνημονίου! 

Επώδυνες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό

Με εντολή της τρόικας και των δανειστών έρχεται ασφαλιστικός τυφώνας – Εξετάζουν το ενδεχόμενο υπολογισμού και των περιουσιακών στοιχείων στην διαμόρφωση της σύνταξης

Οι δανειστές συνεχίζουν ακάθεκτοι και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας να συντρίβουν το ασφαλιστικό επιχειρώντας περεταίρω περικοπές χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία. Ο καμβάς πάνω στον οποίο θα κινηθεί το νέο ασφαλιστικό είναι μια ενιαία βασική σύνταξη για όλους, περίπου στα 360 ευρώ και από εκεί και πέρα το τελικό ποσό θα προκύπτει από το άθροισμα της βασικής σύνταξης και της αναλογικής σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης.

Τι γυρεύει ο Σόρος στην Αθήνα;

Δείπνο με 60 πολιτικούς, επιχειρηματίες και εφοπλιστές - Τα μυστικά ραντεβού και τα deals που θέλει να κλείσει ο διεθνής κερδοσκόπος.

«Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» αναρωτιούνται πολλοί μετά τις συχνές επισκέψεις και επαφές που έχει με έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος.

Μία από τις τελευταίες κρυφές του επαφές έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε «μυστικό δείπνο» που έγινε στο ballroom κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. 


Το τέρας που γελά και κλέβει

Δημήτρης Βάρος

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία τους στις ευρωεκλογές, οι συνεταίροι της ευρώδουλης κυβέρνησης υπόσχονται να μοιράσουν πεντακοσάρικα σε μερικές από τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που εξαθλίωσαν.