MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ελλειμμα 12,7%, χρέος 175,1%!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Μαχαιριά στην καρδιά της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου η ανακοίνωση την Τετάρτη της Eurostat, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας: το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ανήλθε το 2013 στο υψηλότατο ποσοστό του… 12,7% του ΑΕΠ της χώρας μας! 

Γελάει ο κόσμος.. Ένα βήμα πριν τα σκουπίδια η Ρωσία μετά την υποβάθμιση σε ΒΒΒ-

Βγαίνουν κάτι αναλυτάδες και προσπαθούν να μας πείσουν πως η Δύση χτύπησε την Ρωσία οικονομικά, ειδικά μετά την υποβάθμιση της από την Standard & Poor’s. Διάβασα σήμερα λοιπόν, το εξής:

Πύρινος Λίθος για τον Λίθο Φωτός

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γνωστή και μη εξαιρετέα Standard & Poor’s, μείωσε το αξιόχρεο της Ρωσίας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, ότι οι δυτικές κυρώσεις θα οδηγήσουν σε φυγή κεφαλαίων (70 δισεκατομμύρια δολάρια «έφυγαν» από τη Ρωσία το πρώτο τρίμηνο του 2014, εξαιτίας της κατάστασης στην Κριμαία, επιβραδύνοντας κατά 0,8% την ανάπτυξη της χώρας το πρώτο τρίμηνο), αυξάνοντας έτσι σημαντικά το ρίσκο για να επενδύσει κανείς στη Ρωσία. 

Διεφθαρμένοι με μανδύα αναμορφωτή...

Κατήφορος χωρίς τέλος… Όχι, δεν είναι τίτλος Ελληνικής ταινίας. Είναι η πραγματικότητα του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Αυτό το πολιτικό σύστημα, αυτή η κυβέρνηση, δεν έχει όρια στο θράσος που την διακατέχει. Στην αναλγησία των αποφάσεων της. Στο όγκο των ψεμάτων που αραδιάζει στον βασανισμένο αυτό λαό. Και παρ’ όλες τις πιέσεις από το εξωτερικό συνεχίζει ακάθεκτο το έργο της, αυτό των πελατειακών σχέσεων. Με μία μικρή διαφορά. 

Γιατί κ. Σαμαρά επιτρέπετε σε εφοπλιστές να «βουλιάζουν» τα ταμεία;

Η σιωπή του πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της κάλυψης που προσφέρει η κυβέρνησή του στους εφοπλιστές, ακόμα και όταν εισφοροδιαφεύγουν

Όταν βεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι οφειλές εκατομμυρίων, Ελλήνων εφοπλιστών, στα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών, με έγγραφο του υπουργού Εργασίας στη βουλή, αποτελεί «σκάνδαλο» να μην παρεμβαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το μείζον αυτό θέμα.

Ω τι χαρά! Το δελτίο του ΜΕΓΚΑ καταρρέει

Μέσα στο χειμώνα της ψυχής μας, μικρές αχτίδες φωτός ξεπροβάλλουν κάπου, κάπου από τα μαύρα σύννεφα. Αχτίδες μικρές και αχτίδες μεγάλες, σαν την κατάρρευση του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, του πάλαι ποτέ κραταιού δελτίου τους ενός εκατομμυρίου τηλεθεατών, που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις και πατζούρια, κινούσε ταν Γαν, θεράπευε την φαλάκρα, την ποδάγρα και την φαινυλοκαιτονουρία. Στους μισούς έχουν μειωθεί οι θεατές του δελτίου, διακόσιες χιλιάδες έχασε μόνο εντός του 2014, βρέθηκε μακράν στη δεύτερη θέση μετά το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ και κάποιες ημέρες βρίσκεται πίσω και από το STAR. Κι αν πας στις ηλικίες 15-44, σε αυτές που οι τηλεορασάδες αποκαλούν «δυναμικά κοινά», εκεί γίνεται η νυξ του Αγίου Βαρθολομαίου, το δελτίο του ΜΕΓΚΑ εξαφανίζεται από το χάρτη.

Μετατρέπουν το δράμα των ανέργων σε απειλή οι τρισάθλιοι

Αναζητούν απατεώνες ανάμεσα σ αυτούς που τόλμησαν να ζητιανέψουν το 500αρικο της ταπείνωσης, τα καθάρματα που, με σύμμαχο τη δικαιοσύνη των ανδρομικών, αποκρύπτουν κρατώντας στο συρτάρι τους το πόρισμα των ελεγκτών για τη διαχείρηση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπως ξέχασαν στο συρτάρι τους και τη λίστα Λαγκάρντ με τις ημέτερες περσόνες...