MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πέρασε πρώτο το κόμμα του Φάρατζ!

ΑΓΓΛΙΑ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ UKIP

Θεαματική άνοδο των ποσοστών του έναν περίπου μήνα πριν τις ευρωεκλογές σημειώνει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP..., καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της έγκυρης ιστοσελίδας Yougov για τους Τάιμς του Λονδίνου πέρασε πρώτο στην πρόθεση ψήφου αφήνοντας δεύτερους τους Εργατικούς. 

Θα πληρώσουμε 1,5 εκατ. ευρώ, για να σωθεί ο Βενιζέλος

Tο ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει οσονούπω 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την σωτηρία του υπό εξαφάνιση είδους «Βενιζέλος-Βενιζέλος», γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την άμεση και σφοδρή παρέμβαση του WWF. Διότι με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να διασωθούν δεκάδες άλλα είδη, όπως ο Ροζ Ιαγουάρος των Άνδεων, το Μονόφθαλμο Σαλάχι του Ειρηνικού, η Famous Πέρδικα της Σκωτίας, ο Φιλοσοφημένος Ασβός της Χαϊδελβέργης, το Αφερέγγυο Τσακάλι της Αριζόνας και η Χαμηλοβλεπούσα Ανακόντα του Αμαζονίου. Σημειωτέον ότι άπαντα τα προαναφερθέντα είδη θεωρούνται απείρως σημαντικότερα για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος από το είδος «Βενιζέλος-Βενιζέλος», με εξαίρεση τον Ροζ Ιαγουάρο, που για κάποιους ανεξερεύνητους λόγους θεωρείται παράγων ανισορροπίας και συγχύσεως.

Λιτότητα στην Υγεία: Ήρθε για να μείνει, με εντολή της Ε.Ε

Αποκαλυπτικός ήταν ο τόσο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τόνιο Μποργκ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε, για τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η κρίση ήταν απλώς η αφορμή και τα σκληρά μέτρα ήρθαν για να μείνουν. 

Γιατί φτιάχνουν νέα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα; Τι φοβούνται;

Η είδηση για τη δημιουργία νέον πολεμικών (και όχι μόνο) καταφυγίων σε όλη την ελληνική επικράτεια ήρθε μέσα από το σχέδιο νόμου που την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί να δημιουργηθούν νέα καταφύγια στην Ελλάδα; Η απάντηση που δίδεται από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ που έκανε και το σχέδιο νόμου ότι δηλαδή είναι μέσα στις υποχρεώσεις του κράτους η προστασία του πολίτη δεν είναι και τόσο πειστική υπό την έννοια ότι το κράτος είχε ξεχάσει την προστασία του πολίτη επί 60 χρόνια, από τότε δηλαδή που έγινε και το τελευταίο καταφύγιο.

Έρχονται χαράτσια-σοκ για υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών δίχως χρηματοδότηση!

«Βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη βάζουν οι σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που συζητούνται στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με την «Ημερησία», το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά. Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.