MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Βγαίνει σιγά-σιγά από το κώμα ο Γιώργος Παπανδρέου, αισιόδοξοι οι θεράποντες ιατροί


Ευχάριστα είναι τα νέα για τον τέως πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου καθώς η εκπρόσωπος του δήλωσε επίσημα ότι «κάποιες στιγμές δείχνει σημάδια συνείδησης» και σιγά-σιγά δείχνει να βγαίνει από το κώμα που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά το τραγικό ατύχημα με κανό που είχε στο Καστελλόριζο, τον Απρίλιο του 2010. 

Δημοκρατία και εκλογές για κλάματα….

Τι κρίμα που ζούμε σε αυτή την πανέμορφη και ευλογημένη χώρα ως ιθαγενείς και όχι ως τουρίστες! Πραγματικά κρίμα!! Γιατί; Μα γιατί τα όσα συμβαίνουν εδώ επηρεάζουν τις ζωές όλων μας και δυστυχώς με πολύ άσχημο τρόπο. 

Ενώ αν είμαστε τουρίστες, και είχαμε εξασφαλίσει τα προς το ζην, θα το διασκεδάζαμε… Θα γελάγαμε με την κατάντια του πολιτικού συστήματος, με τα «μπινελίκια» (συγχωρήστε μας την επιστημονική ορολογία) που πέφτουν μεταξύ των πολιτικών, με τα μαγειρέματα προκειμένου να διασώσουν αλλήλους και εαυτούς… Μιλάμε για το γέλιο… Για την κατάντια… Για τους πολιτικάντηδες της πλάκας… 

Goldman Sachs: Ζητά επιπλέον μειώσεις μισθών

Η εταιρεία που διέλυσε την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ (με τη «φούσκα» των στεγαστικών δανείων που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους πολίτες) και διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην δημοσιονομική κατρακύλα της Ελλάδας εντός ευρώ, έρχεται τώρα με νέα έκθεσή της και ζητά να γίνουν 7 παρεμβάσεις όπως λέει για να μην διαλυθεί το ευρώ. 

Όλως τυχαίως οι παρεμβάσεις αυτές είναι επώδυνες για τους φτωχούς και τις ευπαθείς ομάδες των λαών της Ευρώπης. Τις επτά αυτές δράσεις για να καταστεί περισσότερο βιώσιμη η Ευρωζώνη περιγράφει η Goldman Sachs στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της οικονομίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. 

Κατά της λιτότητας ήταν το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στη Πορτογαλία


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά το μεσημέρι στη Λισαβόνα και στις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας εορτάζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώνοντας εναντίον της πολιτικής λιτότητας η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας, το οποίο τυπικά λήγει σε δύο εβδομάδες. 

86 πόλεις πήραν πίσω το νερό από τους ιδιώτες. Μήπως ξέρουν καλύτερα;

Η Διεθνής Ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου του Greenwich παρουσιάζει με αυτή της την Έκθεση 86 παραδείγματα επαναδημοτικοποιήσεων που έχουν λάβει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία 15 χρόνια. 

Η λίστα αυτή καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο ότι η νέα τάση, παγκοσμίως, στη διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης/αποχέτευσης δεν είναι άλλη από την επιστροφή του νερού σε δημόσια χέρια.

500 ευρώ για το λαό – 10 εκατ. για τα κόμματα

Την ώρα που πολίτες λιποθυμούν στις ουρές των λαϊκών αγορών για λίγα δωρεάν φρούτα και μια τσάντα λαχανικά, τα κόμματα εισπράττουν τεράστια χρηματικά ποσά ενόψει εκλογών

Τα κόμματα θα μοιραστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ενώ τη μερίδα του λέοντος για το ποσό των ευρωεκλογών θα εισπράξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.