MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Καταπέλτης για το success story, η έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής!

Μόνο χαρούμενοι δεν είναι στην κυβέρνηση με την τριμηνιαία έκθεση Ιανουάριος-Μάρτιος 2014 του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αφού αμφισβητεί τα βασικά σημεία του «success story» και παράλληλα χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο πολύ αισιόδοξο. 

Μάλιστα, στις 59 σελίδες τις έκθεσης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους που έχει θέσει για τα πρωτογενή πλεονάσματα την επόμενη τετραετία. Χαρακτηριστικά αναφέρει «οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμού αν και έχουν μετριασθεί για την διετία 2014-2015, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, ιδίως για την επόμενη περίοδο 2016-2018».

Ενεργοποιείται στρατιωτικά όλη η ΝΑ Ευρώπη λόγω της ουκρανικής κρίσης

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Πέτρος ο Μέγας» πραγματοποιεί ασκήσεις, ανθυποβρυχιακού πολέμου όσο και αεράμυνας, στην Μεσόγειο θάλασσα, σύμφωνα με τον ρωσικό στόλο.

«Το πλήρωμα του πυρηνοκίνητου καταδρομικού « Πέτρος ο Μέγας», πραγματοποίησε σειρά ναυτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του βόρειου στόλου, αντιπλοίαρχος Evgeny Kirillov στο πρακτορείο ITAR-TASS. 

Οι τελευταίες μέρες του χοντρο-Μπένυ

Λίγες ημέρες μείνανε για αυτήν την κυβέρνηση των άθλιων και θλιβερών ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ: Της κεντρικής «εγκληματικής οργάνωσης» αυτής της χώρας…

Είναι, ίσως, πρώτη φορά στην ιστορία που αυτές οι εκλογές, ιδιαίτερα οι ευρωεκλογές, ΑΠΟΚΤΟΥΝ τέτοια γιγάντια ιστορική σημασία: Να στείλει ο λαός με την ψήφο του στα σκουπίδια της ιστορίας τα δωσίλογα ανδρείκελα…


“Γατάκια” τώρα, οι “μάγκες” της συγκυβέρνησης!!!!!


Που είναι οι «μάγκες» της συγκυβέρνησης; 

Που είναι ο κ Σαμαράς που «δεν μάσαγε» και δεν φοβόταν να παίρνει αντιδημοφιλη μέτρα για την «σωτηρία της πα-ρτίδας»;;

Που είναι ο κ Βενιζέλος που χτυπαγε ως άλλος Μπενίτο το χέρι στο τραπέζι για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα; 

Που είναι ο κ Γεωργιάδης με το απρόσφορο χαμόγελο του κυνισμού που
επαίρονταν για τη διάλυση της Υγείας;; 

«Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνης».

Του Γ. Δελαστίκ

Σοκ προκαλεί ο τίτλος άρθρου στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» του Φιλίπ Λεγκρέν: «Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνης»! Πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν!

Σε άμεσο κίνδυνο η Ανατολική Ευρώπη!

Μετατροπή Βαλτικής και Πολωνίας σε ενδιάμεσο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Οι κινήσεις της Δύσης προκαλούν ξεκάθαρα την Ρωσία να επέμβει στην Αν. Ουκρανία, όπου πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι διατηρεί ζωτικής σημασίας συμφέροντα. ΤΟ ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία) και στην Πολωνία, θέτοντας τις περιοχές αυτές σε άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης σε περίπτωση που ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη.