MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Financial Times: Φούσκα τα ομόλογα - Η χρεοκοπημένη Ελλάδα χρωστάει… ένα βουνό

Στο κείμενο ο συντάκτης χαρακτηρίζει φούσκα τα ομόλογα από τις χώρες του Εωρωπαϊκού Νότου, και συνεπώς και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, κυρίως λόγω του γιγαντιαίου χρέους της χώρας. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά «ακόμη και η χρεοκοπημένη Ελλάδα – που επέβαλε »κούρεμα΄” στους ιδιώτες ομολογιούχους πριν μόλις δύο χρόνια, χρωστάει … ένα βουνό στην ΕΕ και το ΔΝΤ και παραμένει εξαρτημένη από την χρηματοδότησή τους- πρόσφατα βγήκε στις αγορές με 5ετή έκδοση και yield μόλις 4,95%.

Α.Λίνκολν και Τζον Κένεντι: Αυτοί που τα έβαλαν με τους τραπεζίτες και «εξουδετερώθηκαν»


Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: «Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου».

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν; 

Στην Ελλάδα του Success Story: 1,3 εκατομμύρια συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι

Στο 26,7% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2014, σημειώνοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 (27,2%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Εξάλλου, σταθερή στο 11,8% παραμένει η ανεργία στην ευρωζώνη από τον Δεκέμβριο 2013 ως τον Μάρτιο 2014, ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. 

Πνίγεται στο χρέος όποια χώρα του ευρώ μπει σε Μνημόνιο!

του Γιώργου Δελαστίκ 

Ανελέητοι και άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat. Μονοσήμαντο το συμπέρασμα: όποια χώρα της Ευρωζώνης υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου πνίγεται αμέσως από την έκρηξη του δημόσιου χρέους της! 

Την ορθότητα του ισχυρισμού αυτού αποδεικνύει πρώτα πρώτα το γεγονός ότι βάσει των στοιχείων της Eurostat το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ όλων των χωρών, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της ΕΕ των 28 κρατών, το έχουν οι χώρες του ευρώ που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς.