MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Παίρνουν πίσω τα 525 εκατ. ευρώ που μοιράζουν!

«Πριν καλά-καλά μοιραστεί το περιβόητο... "κοινωνικό μέρισμα" των 525 εκατ. ευρώ, η παραδομένη στους δανειστές μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, φροντίζει να τα πάρει πίσω στο ακέραιο και μάλιστα αποκλειστικά από μισθωτούς και συνταξιούχους!», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, ή δεν υπήρξε πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 ή, αν υπήρξε, οι δανειστές επέτρεψαν «στην υποταγμένη σ' αυτούς κυβέρνηση να το μοιράσει προσωρινά για προφανείς προεκλογικούς λόγους και να το αναπληρώσει άμεσα μετά τις εκλογές από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».


Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει φόρους και χαράτσια πλέον!

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα απλήρωτα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία άγγιξαν τα 3 δισ. για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. 

Αδυνατώντας να δείξουν συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις τους, εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες οφειλές προς την εφορία ύψους 2,95 δισ. ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Συνέπεια αυτού, να ξεπεράσουν τα 65,4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ο Βενιζέλος ξεπέρασε σε βλακεία και τον Σημίτη…

Ο πανικός μοιάζει με το πυρακτωμένο σίδερο: Όταν σε αγγίζει αντιδράς αυτόματα, χάνοντας κάθε έλεγχο του εαυτού σου, κάθε λειτουργία της σκέψης σου, κάθε γωνιά της ύπαρξής σου, κάθε ιδιαιτερότητά σου… 

Στην Πολιτική οι μεγάλοι ηγέτες, τα ιστορικά μεγέθη, δύσκολα καταβάλλονται από τον πανικό. Αυτόν τον μονοπωλούν οι μετριότητες, οι πολιτικές μηδαμινότητες: Εκείνοι που έχουν κατασκευαστεί με τεχνητά μέσα (ΜΜΕ) εκείνοι που στηρίζονται σε ξένες πλάτες («νταβάδες» και CIA)…

Οι εντιμότατοι απατεώνες...

Τα στοιχεία που δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική και πλήρως μνημονιακή "Καθημερινή" αναφέρουν πως:

Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 13 δις ευρώ τους τελευταίους 13 μήνες βαρύνουν τους έλληνες πολίτες!

Αν συνυπολογίσουμε ότι η οφειλή είναι πιά ποινικό αδίκημα, τότε πάνω από 2.500.000 πολίτες και επιχειρήσεις, μπορούν να θεωρούνται πλέον παράνομοι!

«Εκρηξη» της ανεργίας και μείωση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν το σχετικό επίδομα

«Εκρηξη» της ανεργίας και μείωση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν το σχετικό επίδομα προδίδουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, την τελευταία τετραετία ολοένα και περισσότεροι Ελληνες μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα, μια και σημειώθηκε αύξηση 45% στους εγγεγραμμένους άνεργους, αλλά μείωση 47% στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας.