MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κρύβουν τα νέα μέτρα

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ

Ανοιχτούς όλους τους λογαριασμούς για τον Σεπτέμβρη άφησαν κυβέρνηση και τρόικα, καθώς αν και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2014-2018 προβλέπει νέα λιτότητα 7,1 δισ. ευρώ έως το 2018, με μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων, στο κείμενο δεν αναφέρονται πουθενά νέα μέτρα, καθώς προτιμήθηκε να μην προκληθούν προεκλογικές αναταράξεις.

Η πύρρειος ανάκαμψη. Ανοίγουν μόνο σουβλατζίδικα και καφετέριες


Ναπολέων Λιναρδάτος
 
Το να λέμε ότι η οικονομία βρίσκεται σε περίοδο πραγματικής ανάκαμψης θα ήταν σαν να λέμε την περίοδο της Ολυμπιάδας του 2004 ότι η χώρα προοδεύει, ή, το 2008 ότι έχουμε μια «θωρακισμένη οικονομία». Βασικά, η πολιτικό-δημοσιογραφική τάξη που παλαιότερα πωλούσε την ιδέα της αναγεννημένης και ευρωπαϊκής Ελλάδας του 2004 και την «θωρακισμένη οικονομία» του 2008, είναι η ίδια ακριβώς που τώρα προωθεί την ιδέα της ανάκαμψης.

Κατακεφαλιά γερή έφαγε ο Σαµαράς από τους αριθµούς για το έλλειµµα και το χρέος.

Του Γ. Δελαστίκ

Κατακεφαλιά γερή έφαγε ο Σαµαράς από τους αριθµούς για το έλλειµµα και το χρέος της Ελλάδας που γνωστοποίησε την Τετάρτη η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Ούρλιαζαν υστερικά τα εξαγορασµένα «παπαγαλάκια» της ∆εξιάς στα µέσα ενηµέρωσης για το «πρωτογενές πλεόνασµα» της κυβέρνησης, αλλά δηµοσιονοµικό… έλλειµµα και µάλιστα ύψους 12,7% (!), το δεύτερο χειρότερο της Ελλάδας εδώ και µια εικοσαετία, ανακοίνωσε η Γιούροστατ! ∆εύτερο χειρότερο για το 2013 το έλλειµµα αυτό σε πανευρωπαϊκή κλίµακα – όχι µόνο µεταξύ των 18 κρατών της ευρωζώνης αλλά και των 28 κρατών της ΕΕ!