MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η λογική που τρίζει.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ασφαλής δημοκρατία όταν τα επιχειρήματα και οι λογικές των κυβερνώντων επι μακρόν τρίζουν.... 

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Το νόημα της ορθής αντιμετώπισης των πραγμάτων έχει προ πολλού καταρρακωθεί. Αυτό είναι τοις πάσι γνωστό αφ’ ης στιγμής επιστρατεύονται κάθε είδους ‘λογικές’ (ξενόφερτες και μη) ώστε να δράσουν βιαστικά με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. 

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νέο Μεσοπρόθεσμο όπως ζήτησε ο Στουρνάρας

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και με συχνή υπογράμμιση της μη λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018, ένα πρόγραμμα που κατά την κυβέρνηση επιβεβαιώνει την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τον κύκλο της ύφεσης, αλλά που για την αντιπολίτευση, κρύβει νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις ευρωεκλογές.

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι σίγουρο πως στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές, όπου σαφέστατα καταγράφεται πολιτικό μήνυμα, η ΝΔ θα καταποντιστεί. Τουλάχιστον, αυτή την τάση δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, παρά την υπερφίαλη αισιοδοξία που εκφράζεται από την στενή αυλή του Πρωθυπουργού της χώρας.

Είναι πασιφανές πως έχει αρχίσει ήδη στη ΝΔ η αμφισβήτηση και η αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον ή την διάδοχό του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το φαινόμενο θα λάβει σαρωτική μορφή από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Με διατάξεις-σκάνδαλο, αμνηστεύουν προκαταβολικά τους εαυτούς τους

Με «φάμπρικα» ρυθμίσεων που προβλέπουν την… προληπτική αμνήστευσης κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών στελεχών… προετοιμάζεται για τις εκλογές η κυβέρνηση.

Το «εύρημα» καθυστέρησε να ανακαλυφτεί, καθώς μόνο έμπειροι νομικοί μπόρεσαν -πολύ καθυστερημένα- να το εντοπίσουν σε διατάξεις του περιβόητου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μέσα σε ένα τεράστιο όγκο εκατοντάδων σελίδων και κρυμμένο καλά σε «φόρμουλες» που ένας «κοινός θνητός» δεν θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει…