MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Πειραγμένες» οι δημοσκοπήσεις

Σκληρό πόκερ με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων προεκλογικών ημερών, παίζουν τα επιτελεία των κομμάτων σε πλήρη συνεργασία με ορισμένα ΜΜΕ.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων «εσωτερικών» και μυστικών δημοσκοπήσεων που κάνουν τα κόμματα, με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Για το καλό μας είπαν ξανά «Ναι σε όλα!» - Ψήφισαν τα 7δισ μέτρων του Μεσοπρόθεσμου

Και αυτή τη φορά το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο 2014 - 2017 προκειμένου να συνεχιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα όπως ισχυρίζονται οι δυο κυβερνητικοί εταίροι. Ψήφισαν 269 βουλευτές και το αποτέλεσμα ήταν : 150 ΝΑΙ και 119 ΟΧΙ.

«Ψηφίστε, σκουπίστε, τελειώσατε...». Με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε και αυτή η μνημονιακή επιταγή του μεσοπρόθεσμου προκειμένου να καλυφθεί το περίφημο δημοσιονομικό κενό της επόμενης τριετίας. Αυτό που ίσως δεν ειπώθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους είναι ότι υπό καθεστώς αυστηρότατης πίεσης για τέσσερα ακόμη χρόνια μπαίνουν τα ελληνικά νοικοκυριά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) της περιόδου 2014 – 2017.

Δεν πάτε στον αγύριστο, Βαγγέλη;

Του Κώστα Στούπα

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρυπτόμενος πίσω από μερικούς έντιμους ανθρώπους της ΕΛΙΑΣ και τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση της σοσιαλδημοκρατίας, εκβιάζει τον ελληνικό λαό πως αν δεν επιτρέψει την πολιτική επιβίωση, μεταξύ άλλων, των Κασσήδων, Κουκουλόπουλων, Παπουτσήδων και Σκανδαλίδηδων, θα μας πάρει όλους μαζί στην κατάρρευση.
Το δίλημμα είναι όντως μεγάλο: να αφεθεί κάποιος στην κατάρρευση ή να συνεχίσει να ζει στην οσμή των πτωμάτων (έστω και πολιτικών).

Το ΠΑΣΟΚ πιστό στο «DNA» της πολιτικής παράδοσης της πελατοκρατίας, της συνδικαλιστοκρατίας, του συντεχνιασμού και της διαφθοράς, δίνει των υπέρ πάντων αγώνα για να μην αλλάξει τίποτα μεταξύ άλλων στις λαϊκές...

Κοινωνικό μέρισμα της... ντροπής

Δίχως τέλος τα ευτράπελα με το κοινωνικό μέρισμα. 

Με το... γιοφύρι της Αρτας μοιάζουν οι πρακτικές του Θεοχάρη που οδηγούν τους πολίτες στα... όριά τους και την κυβέρνηση σε κατάρρευση. 

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το κοινωνικό μέρισμα-κοροϊδία των 8 ευρώ (!!!), η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε να αλλάξει για μια ακόμα φορά τα κριτήρια.

Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είδαν το ποσό να μπαίνει στον λογαριασμό τους και να κάνει «φτερά» μέσα σε μια νύχτα!

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή.

Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του ΑΤΜ όμως είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Οι τοκογλύφοι της νέας εποχής

Μέσα από τις στάχτες του παγκόσμιου οικονομικού κραχ το 2008 γεννιέται, δίχως θόρυβο είναι η αλήθεια, ένα νέο χρηματοπιστωτικό μοντέλο, το οποίο προσελκύει με γοργούς ρυθμούς τα πιο νεανικά target groups.

Τα παραδοσιακά γκισέ των τραπεζών αισθάνονται ήδη τον ανταγωνισμό από το Διαδίκτυο κι από εταιρείες «νέας γενιάς», που δανείζουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν ακόμα και τη φήμη των πελατών τους στο Facebook, αντί να ζητάνε τυπικές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και πράσινο φως από τον «Τειρεσία».