MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αργή και δύσκολη η ανάκαμψη. To 2020, oριακά μπροστά από την Γκαμπόν…!

του Βαγγέλη Δεμίρη 

Η αρχή της ανάκαμψης στον ευρωπαϊκό νότο, όπως επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, είναι στην πραγματικότητα μια «εύθραυστη ανάκαμψη» που μόλις ξεκίνησε και η οποία θα πάρει χρόνια. 

Βέβαια, η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ελπίζουν ότι η ανάκαμψη της Πορτογαλίας αθροιστικά με τη σταδιακή ελληνική «επιστροφή» στις αγορές θα μειώσουν την αναμενόμενη ψήφο διαμαρτυρίας των Ευρωπαίων πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ως απάντηση στη συνταγή λιτότητας που επιβλήθηκε.

Καμμένος: «Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων»!

«Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει κάθε χρόνο μία Ελλάδα που δεν υπάρχει. Ακούσαμε ότι απογειώνεται. Η πτήση δεν έγινε ποτέ. Ότι βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Σκοτάδι απόλυτο» υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο. «Έχουμε failure story και όχι success story» είπε, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ «έφτασε στο σημείο να κάνει μονταζιέρα και στον πρόεδρο Ομπάμα» για το προεκλογικό της σποτ.
 

Βαγγέλη χεστήκαμε κι η βάρκα γέρνει

Ρέα Βιτάλη

Λέγαμε κάτι απροσδιόριστες φράσεις μικροί. Τις λέμε και μεγάλοι.
Θεωρούσαμε ότι κυριολεκτούσαν, περιγράφοντας καταστάσεις, αν και δεν κατανοούσαμε πλήρως την έννοιά τους. Όπως για παράδειγμα, «Χεστήκαμε κι η βάρκα γέρνει», ανασηκώνοντας μάλιστα σχεδόν αντανακλαστικά τους ώμους μας, αδιάφορα. Άντε να καταλάβεις!

«Έκραξαν» το Βενιζέλο που βρέθηκε σε κλοιό στη Λάρισα

Φρούριο θύμιζε ο χώρος πέριξ του θεάτρου, κοντά στο ξενοδοχείο όπου βρέθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε στη Λάρισα προκειμένου να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης απ” όλη τη χώρα.

Στο πεζόδρομο βρέθηκαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες οι οποίοι παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. 

Παραδίδουν γη και ύδωρ στη Νέα Τάξη…

Ένα ένα κομμάτι της χώρας εκποιείται σύμφωνα με το νεοταξικό σχέδιο »Ολος ο πλούτος των εθνών να περάσει στα χέρια κάποιων χρηματοπιστωτικών funds» -σχέδιο που εμπεριέχεται ως …. 

Άρθρο του Γιώργου Σταφυλά (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ) 

»προφητεία» και στο βιβλίο του Ζακ Αταλί, μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος, για το οποίο μιλήσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας. Θέλετε να δείτε πως γίνεται αυτό; Η αγροτική τράπεζα ήταν κάτοχος του 10% της ΕΥΔΑΠ, όπως και του συνόλου σχεδόν της Ελληνικής γης, με βάση τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών. Όλος αυτός ο απίστευτος πλούτος πωλήθηκε σε μια ιδιωτική τράπεζα, γιατί ήταν παραφωνία μέσα σε περιβάλλον φιλελεύθερου καπιταλισμού. Έτσι η Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε να κατέχει μεταξύ άλλων και το 10% του νερού που πίνουμε! 

Επιχείρηση «χειραγώγησης» του πολιτικού σκηνικού στήνει το ΔΝΤ

Μέρες προ των εκλογών του Μαΐου 2012 ζει η χώρα, την εποχή δηλαδή που τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού προσπαθούσαν άλλοτε με αιχμηρά υπονοούμενα και άλλοτε με αυστηρά τελεσίγραφα, να επηρεάσουν το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Επειδή η λήθη είναι μερικές φορές πιο επικίνδυνη από την άγνοια, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τις ωμές παρεμβάσεις του ΔΝΤ προ των εκλογών του 2012, με τις οποίες επιχειρούσε να εκβιάσει εκ των προτέρων την πολιτική συναίνεση των μέχρι τότε δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.