MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα;

Ενώ τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, πρόσφατα εκλεγείς από το 44% των Ελλήνων, αποφάσιζε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός πάνω στο θέμα της συμφωνίας του PSI, την ίδια στιγμή, κάποιοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αποφάσιζαν (εν αγνοία του), αφενός την καθαίρεσή του, αφετέρου το «σκότωμα» του δημοψηφίσματος. Τις σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ Μπαρόζο, Σαμαρά και Βενιζέλου, εν αγνοία του Γ. Παπανδρέου, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο γνωστό πλέον δημοσίευμα των Financial Times

FT: «Είμαστε τυχεροί οι (βορειοευρωπαίοι) που δεν έχουν καταλάβει οι Έλληνες πόσο έφταιγε το ευρώ»

«Ευρωπαίος πρώην υπουργός μου είπε κάποτε σε μία αναλαμπή ειλικρίνειας πως είμαστε τυχεροί που οι Έλληνες δεν κατάλαβαν ότι το ίδιο το ευρώ μπορεί να ήταν η βαθιά αιτία της οικονομικής τους κατάρρευσης» γράφει ο Wolfgang Munchau, κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times.

Το άρθρο των Financial Times βάζει το μέγα ερώτημα για το ευρώ με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση παρά την εξαετή ύφεση. Ο αρθρογράφος αναρωτιέται γιατί καμία χώρα, που όπως η Ελλάδα μπήκαν σε πρόγραμμα για να στηριχθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, δεν υποστηρίζει ή τουλάχιστον εξετάζει την αποχώρηση από το ευρώ, εκτός από την Ιταλία που η συζήτηση αυτή έχει ήδη αρχίσει. Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:
 

Η "αόρατη" αυτοκρατορία: Οι τρεις πόλεις κράτη που κυβερνούν τον πλανήτη

Λίγοι έχουν γνώση για τις τρεις μυστικές πόλεις-κράτη που κυβερνούν τις τύχες του πλανήτη.

Πρόκειται για το City του Λονδίνου που είναι το οικονομικό κέντρο, το Βατικανό που είναι το θρησκευτικό κέντρο, και το Κολούμπια που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και θεωρείται το στρατιωτικό κέντρο του κόσμου (το Πεντάγωνο είναι εκεί).


Τι γίνεται στην Ελλάδα όταν βγάζεις στην φόρα ένα τεράστιο σκάνδαλο;

Σήμερα το πρωΐ λοιπόν, βγήκε το παραπάνω τεύχος του Crash με απίστευτα ντοκουμέντα, για κατασκοπεία και σκοτεινές business από τους ανθρώπους Σαμαρά και Παπανδρέου ενώ φέρνει στο φως το περιεχόμενο μιας κασέτας – φωτιά που έχει ο ανακριτής Φούκας με την ομολογία στελέχους της ΕΥΠ για το πώς έφταναν οι απόρρητες πληροφορίες που προορίζονταν για τον Καραμανλή, στον Παπανδρέου και στην Αμερικανική Πρεσβεία! 

Ακόμη το περιοδικό αποκαλύπτει: 
Όλες οι συνομιλίες Παπασταύρου –Καρατζά – Ρόντου που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του Καρατζά.

Τα φροντιστήρια του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΜΕΡΙΚΗ- Όλες οι θερμές επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με Σπέκχαρντ, Μίλερ, Ανθόλις.

Αποκαλύφθηκε το δίκτυο εταιρειών που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, μελέτησε τις σχέσεις μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιριών, και εντόπισε μια μικρή ομάδα 147 επιχειρήσεων (κυρίως τραπεζών), με δυσανάλογα μεγάλη δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.

Είναι η πρώτη μελέτη που προκειμένου να εντοπίσει αυτό το δίκτυο εταιρειών δεν χρησιμοποίησε ιδεολογικά κριτήρια, αλλά συνδύασε μαθηματικά μοντελοποίησης φυσικών συστημάτων μαζί με εταιρικά δεδομένα.