MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ένα «τρομακτικό» σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το καλοκαίρι του 2012, στον τότε Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Γκάιτνερ στο βιβλίο του «Stress Test», που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2012 συναντήθηκε με τον Σόιμπλε στο νησί Σιλτ της Βόρειας Θάλασσας. Κατά τη διάρκεια γεύματος που είχαν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών του είπε ότι «υπήρχαν πολλοί στην Ευρώπη που ακόμη πίστευαν ότι το να διώξουν τους Έλληνες από την Ευρωζώνη ήταν μία πιθανή, ακόμη και επιθυμητή, στρατηγική».

Χάρης Θεοχάρης: O άνθρωπος που «ακυρώνει» τις εξαγγελίες Σαμαρά

- Με φορο-απειλές και κλίμα φόβου προσπαθεί να εμφανίσει έσοδα - «Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα» βοά όλη η αγορά 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μετριάσει την οργή του κόσμου και να ανακουφίσει τις κοινωνικές ομάδες που «έβαλαν πλάτη» και «μάτωσαν» για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική και πολιτική απομόνωση, την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας εσόδων ο κ. Χάρης Θεοχάρης με εγκυκλίους που στέλνει στις εφορίες ζητά, ούτε λίγο ούτε πολύ, από τους εφοριακούς να ξεζουμίσουν για άλλη μια φορά τα «συνήθη υποζύγια».

Απίστευτο! Στο MEGA βλέπουν τους Ελληνες… ευχαριστημένους! Ούτε ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό!

Όλα καλά κι όλα ωραία. Δεν υπάρχουν λουκέτα στα μαγαζιά. Ούτε ανεργία, ούτε απόγνωση στον κόσμο, ούτε αυτοκτονίες. Οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι επειδή βγαίνουν από την κρίση!

Ο Τσίμας βλέπει πως πάμε στις εκλογές με κλίμα ηρεμίας. Χαλαρά. Όπως είπε, δεν παρατηρεί…

Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ δε θα ξαναμπεί στη Βουλή

Βολές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή», ενώ έκανε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ.
 

Γιατί οι εθνικές εκλογές θεωρούνται... «πολιτική ανωμαλία»

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Τι θα σημάνει για το πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση της χώρας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι βέβαιος ότι θα νικήσει και όλα θα συνεχιστούν όπως πριν. Όμως στο στρατόπεδό του δεν συμφωνούν όλοι...