MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού 

Η μεταπολίτευση "πεθαίνει" μέσα στο "οικοσύστημα" που η ίδια έφτιαξε για τον εαυτό της. Η ψευδοδημοκρατική —και ως εκ τούτου η πλέον βρομερή— μορφή του πολιτικού συστήματος της νεότερης ιστορίας μας "πεθαίνει" μέσα στον "βόθρο". 

Στον "βόθρο" των δικών της "περιττωμάτων". Στον "βόθρο" της διαφθοράς, της προδοσίας και της αναξιοκρατίας. Μαζί μ' αυτήν αναγκαστικά θα παρασυρθούν στο "θάνατο" και όλοι οι μηχανισμοί, που της έδωσαν αυτήν την παθογένεια. 

Τώρα, με τους FT, ανακάλυψαν όλοι την αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου!

Η όποια «δημοκρατία» υπήρχε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, καταργήθηκε και τυπικά με τον διορισμό του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου το 2011.

Τότε, με μια σειρά άρθρων (όπως το Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας; της 13-11-2011), εμείς που αγωνιζόμαστε για την αλλαγή του Συντάγματος, προσπαθήσαμε να πούμε στο λαό, με ποιον ακριβώς εύκολο τρόπο παραβιάστηκε το ισχύον Σύνταγμα και τι είδους κυβέρνηση είχαμε. 

Εξαλλο το Μαξίμου με τις εξαγγελίες του «πρίγκιπα του χάους», για τις κατασχέσεις

Εξαλλο είναι το Μέγαρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του για τις κατασχέσεις και τις φοροεπιδρομές. Η δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έγκειται τόσο για το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Θεοχάρη, οι οποίες άφησαν περιθώριο παρανοήσεων και ανησυχίας αναφορικά με την πιθανότητα κατασχέσεων σε πολίτες με μικρές οφειλές, όσο και για τη χρονική στιγμή που αυτές έγιναν, λίγες ημέρες πριν από τις διπλές κάλπες.

Αμοκ! «26 Μαΐου θα ρίξω την κυβέρνηση»

Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Βλέποντας τη συντριβή στις ευρωεκλογές να έρχεται, κορυφώνει τους εκβιασμούς, φτάνοντας στο σημείο αν και συνταγματολόγος να κακοποιεί σε ακόμη ένα σημείο το Σύνταγμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και γνωρίζει ότι δεν προβλέπεται πουθενά στο Σύνταγμα διαδικασία υποβολής παραίτησης μέλους της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του (Alpha - Σοφία Παπαϊωάννου) ότι θα πάει να παραιτηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! 

Ντομινίκ Στρος Καν: "ΔΝΤ και ΕΕ έσφιξαν τη βίδα και πέθαναν τους Έλληνες"

Μετά την παραδοχή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι «έπρεπε να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ε.Ε.» και την αποκάλυψη του σχεδίου «Ζ» για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ρίχνει ρουκέτες και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν λέγοντας πώς σφίξαμε τη βίδα και εφαρμόσαμε μία πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων.

Οι ομολογίες αυτές, που αποτελούν σαφώς προεκλογικά «παιχνίδια» εν’ όψει των Ευρωεκλογών, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πώς η Ελλάδα με πρωθυπουργό της καταστροφής τον Γ. Παπανδρέου και υπουργό Οικονομικών μετέπειτα τον Ε. Βενιζέλο, τον «κολλητό» στην κυβέρνηση σήμερα του Α. Σαμαρά, έγινε το πειραματόζωο μίας πολιτικής και οικονομικής διάσωσης της Ε.Ε.