MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ετοιμάζεται μεγάλη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι, αφού για αύριο έχουν προγραμματίσει να στείλουν ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο το οποίο θα διενεργήσει έρευνες πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή η περιοχή των ερευνών θα εκτείνεται δυτικά της Σαμοθράκης και βορειοδυτικά της Λήμνου, δηλαδή πέρα από τον 25ο παράλληλο.

Οι εξελίξεις είναι μονόδρομος: βουλευτικές εκλογές στις 29 Ιουνίου 2014 ή καταστροφή της Ελλάδας τον Αύγουστο

του SON OFEON

Οι εξελίξεις των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η εικονική πραγματικότητα καναλιών και ΝΔ καταρρέει με πάταγο.

Προσπάθησαν να κρύψουν την φθορά τους κατεβάζοντας "άχρωμους" ή δικομματικούς υποψήφιους στους μεγάλους δήμους.

Ελπίζουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλώντας για νίκη και επικαλούμενοι ότι από τις συμμαχίες του επόμενου γύρου θα καταφέρουν να εκλέξουν τους εκλεκτούς υποψηφίους τους.

Όλα στην οικονομία εξηγούνται με απλά μαθηματικά

του SON OFEON 

Η παρακάτω άσκηση θα μπορούσε να μπει σε εξετάσεις σε σχολή Οικονομικών.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μία Τράπεζα που την λέμε "Α" στην φανταστική χώρα Γιουνανιστάν.

Αυτή διαθέτει κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,3 δολάρια η μία.

Το σύνολο των κοινών μετοχών της είναι 2.396.785.994 τεμάχια.

Επιπλέον η Τράπεζα "A" έχει διαθέσει στο παρελθόν ομόλογα μετατρέψιμα σε κοινές μετοχές της ονομαστικής αξίας 1,35 δισ δολάρια, που λήγουν σύντομα. 

Financial Times: Αυξάνεται η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί στο στόχο μείωσης του χρέους και με πληθωρισμό στο 1%, η πιθανότητα χρεοκοπίας αυξάνεται όπως και οι πιθανότητες να επιστρέψει η κρίση χρέους, εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.

Στο σημερινό κύριο άρθρο τους οι Financial Times ''πυροβολούν'' την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι με την κατηγορία πως έχασε την ευκαιρία να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα.