MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επικεφαλής ΟΟΣΑ: Οι πολιτικοί οδήγησαν τον Νότο στην καταστροφή!

Η πολιτική τάξη οδήγησε εν γνώσει της αυτές τις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία) στην καταστροφή, δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και κάνει λόγο για σημαντικά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ήδη από το 2008.

Die Zeit: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει επειγόντως πολιτική -Διαφορετικά διαλύεται»

«Η Ευρώπη χρειάζεται επανεκκίνηση», συμπεραίνει η Die Zeit. Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο η γερμανική εφημερίδα προειδοποιεί ότι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κατά τόπους κυβερνήσεις δεν αλλάξουν ριζικά την πολιτική τους, τότε «θα νιώσουν την καυτή ανάσα των ψηφοφόρων ακόμα πιο κοντά στον σβέρκο τους». Και η Βρετανία, ενδεχομένως, να αποχωρήσει από την ΕΕ με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Πλήρης δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού.

Μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, έπειτα μάλιστα από τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δόθηκαν σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, υπάρχει πλέον πλήρης δυσαρμονία μεταξύ της δύναμης των κομμάτων που συναπαρτίζουν την ήδη υπηρεσιακή συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά και της λαϊκής βούλησης.
 

Πρωτοφανές! Ο πρωθυπουργός του 23% αρνείται να παραδεχτεί τη βαρύτατη ήττα του!

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά ο ηττημένος να ισχυρίζεται ότι έχασε ο νικητής. 


Κι όμως, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών, εμφανίστηκε στα κανάλια ισχυριζόμενος ότι όχι μόνο η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις (και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αθροίζουν ποσοστό κοντά στο 31%, μιλάμε δηλαδή για ισχνή μειοψηφία στον ελληνικό λαό εάν συνυπολογιστεί και το 40% της αποχής), αλλά και ότι η κοινωνία απέρριψε την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.