MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αλαζονεία και βλακεία

Νομίζω ότι χρειάζεται θράσος για να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ν.Δ. (22,7%) είναι περίπου ο νικητής των εκλογών όταν το κόμμα του πρωθυπουργού έχασε 10,78% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009 και 7,2% από τον Ιούνιο του 2012 και προχθές τερμάτισε δεύτερο με 4% διαφορά από τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα περισσότερο θράσος χρειάζεται ώστε να θεωρείς ότι τα κόμματα των μνημονίων (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) που αθροιστικά έχασαν 11,21% από τον Ιούνιο του 2012, σήμερα αποτελούν τους «εγγυητές της σταθερότητας» και θα κυβερνούν σαν να μην τρέχει τίποτα, επειδή μπορεί να τα βρουν μελλοντικά με το ΠΟΤΑΜΙ (6,6%) και, ποιος ξέρει, ίσως μεθαύριο και με μια «σοβαρή» εκδοχή της υπόδικης ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. (9,4%).

Κυβέρνηση Δέκα Μικρών Αδώνιδων

Ξημέρωσε και η τρίτη ημέρα μετά το πέρας των εκλογών, και όπως είναι αναμενόμενο έχει ανοίξει η κουβέντα του μηνύματος των εκλογών. Και από τη στιγμή που η ερμηνεία Τσίπρα, διεθνούς τύπου και Βενιζέλου του 2009 περί δυσαρμονίας με την κοινωνία αφήνει τα εκδοτικά συγκροτήματα και τους λοιπούς εργολάβους παγερά αδιάφορους, τα μάτια όλων στρέφονται στον ανασχηματισμό που θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν πέσει με κρότο.

Η μάχη της επόμενης ημέρας έχει ήδη ξεκινήσει με φωνές να αρχίζουν να ακούγονται από όλες τις πλευρές.
 

Ποιον λαό, κύριοι της Κυβέρνησης, επικαλείστε;

Του Δημήτρη Τσιμούρα 

Οι της Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό, υπουργοί και βουλευτές, για να δικαιολογήσουν αυτήν τους τη βάρβαρη πολιτική, για να δικαιολογήσουν αυτήν την καταστροφική 

πορεία στην οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό, πέραν όλων των άλλων, ανερυθρίαστα, επικαλούνται και τη δική του συναίνεση! Επικαλούνται την ψήφο του. Επικαλούνται τη θέληση της πλειοψηφίας, της οποίας, όπως ισχυρίζονται, εντολές εκτελούν. 

Ο δεκάλογος της ήττας!

Την περασμένη Κυριακή ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς γνώρισε την αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος. Και καταλογίζουμε την ήττα προσωπικά στον πρωθυπουργό, γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι Ελληνες και τις δύο Κυριακές θέλησαν και ψήφισαν, εν πολλοίς, συντηρητικά. Και αυτό αποδείχθηκε κυρίως στις περιφερειακές εκλογές, όπου σε όσες περιφέρειες υπήρξε συντηρητικός υποψήφιος, τον οποίο δεν αγκάλιασε η ηγεσία της Ν.Δ., πραγματικά θριάμβευσε. Το μήνυμα λοιπόν ήταν ξεκάθαρο.

Η διαιρεμένη Ευρώπη απομακρύνεται από τo όραμά της

Αυτό που πολλοί παρατηρητές πίστευαν ότι θα είναι οι πιο σημαντικές Ευρωεκλογές από την εισαγωγή της άμεσης καθολικής ψηφοφορίας το 1979 κατέληξε να επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί άλλοι φοβούνταν ή ήξεραν εδώ και αρκετό καιρό: Η Ευρώπη είναι μία διαιρεμένη ήπειρος. 

Περισσότερο από την έλλειψη υποστήριξης στα μέτρα λιτότητας, αυτή η διαίρεση στην ΕΕ που τώρα εκφράζεται στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μπορεί να είναι αποτελούν η πραγματική πρόκληση για μία Ένωση της οποίας η βασική αποστολή είναι η ολοκλήρωση.

«Ως εδώ!» είπαν στη Γερμανία και αστοί από τις ελίτ της ΕΕ.

Του Γ. Δελαστίκ

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι από πολιτική σκοπιά, για τη Γερμανία αξίζει περισσότερο η Γαλλία μόνη της από τις υπόλοιπες 26 χώρες-μέλη της ΕΕ, όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό. Ο λόγος είναι απλούστατος: ούτε Ευρωζώνη ούτε ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τη Γαλλία! 

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "προεδρική πλειοψηφία" σε εξέλιξη. Τα 180 πρόθυμα περιστέρια και οι μαύρες βαλίτσες

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με ένα χαμόγελο-αλά Γιάννου Παπαντωνίου-στα χείλη του συναγελάζεται με τους εγχώριους βιομηχάνους, η μεγαλύτερη επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λερναία Ελλάδα

Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο Βενιζέλος, οι εργολάβοι, οι αγορές και οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να πάμε σε εκλογές θα βολευτούμε με αλλαγή κυβέρνησης με έναν ανασχηματισμό. 

Προς εκτόνωση της κατάστασης. Θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση για όσο μπορεί να αντέξει, και θα την φάμε στη μάπα μέχρι να πέσει. Τι θα είναι όμως αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά; 

Η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των Ελλήνων!

Όλα ξεκίνησαν και σχεδιάστηκαν με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Τοσχέδιο υλοποιήθηκε κατά γράμμα και σήμερα όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτού του πανούργου σχεδίου. 

Ενός σχεδίου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία των τραπεζιτών-τοκογλύφων - κερδοσκόπων δανειστών της χώρας με τους εκάστοτε κυβερνώντες της χώρας. 

Η Ελλάδα θα υπάρξει ξανά ως κυρίαρχη όταν τελειώσουν οι μνημονιακοί.

Tο Μνημόνιο χώρισε την Ελλάδα, την πολιτική και την ιστορία στα δυο: Σε αυτούς που την χρεοκόπησαν το 2009-10 και έφεραν το μνημόνιο γιατί δεν άντεχαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους εσωτερικά και διεθνώς. Έτσι με το μνημονιο κατέστησαν την χρεοκοπία ελεγχόμενη, την διάλυση μας σταδιακή και την συμφορά μας ευκαιρία για πλιάτσικο.
 

«Επιχείρηση» διάσωσης του Γ. Στουρνάρα από τη διαπλοκή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας

Άρχισαν τα…όργανα των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων στην κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, καθώς το κλίμα αμφισβήτησης και των διαλυτικών φαινομένων ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού επιτείνεται.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης , ο οποίος συγκεντρώνει …

Πανικός στη λέσχη του διαβόλου

Η φετινή συνάντηση της Bilderberg στην πρωτεύουσα της Δανίας, λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα κλίμα φόβου – αφενός μεν λόγω της αδιαλλαξίας της Ρωσίας, η οποία αρνείται να υποταχθεί, αφετέρου επειδή επαναστατεί η Ευρώπη

Τα 120 μέλη της παγκόσμιας ελίτ 
κατάλογος συμμετεχόντων εδώ, όπου φαίνεται το όνομα του κ. Γ. Ζανιά για την Ελλάδα, με τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας), τα οποία θα παρακολουθήσουν τη μυστικοπαθή συζήτηση στην Κοπεγχάγη (Marriot Hotel), είναι θορυβημένα από τη στάση της Ρωσίας, καθώς επίσης από τα «επαναστατικά κινήματα», τα οποία σαρώνουν την Ευρώπη, μετά το πέρας των εκλογών.