MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα χρέη των ολιγαρχών.

Του Πιτσιρίκου 

Τα χρέη των ολιγαρχών που έχουν στην κατοχή τους τα τηλεοπτικά κανάλια ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν τους ενοχλεί, ενώ, παράλληλα, τους δίνονται νέα δάνεια. Κάποια στιγμή θα περάσει μια τροπολογία, ώστε τα χρέη και τα δάνεια των ολιγαρχών να τα πληρώσουμε εμείς.


Η Μαφία θέλει τώρα τίμιο παιχνίδι.

Του Πιτσιρίκου

Οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέπτεται να προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και απλή αναλογική για τις εκλογές –τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια το πρώτο κόμμα- προκαλούν αηδία για τους κυβερνώντες. Περισσότερη αηδία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των 50 εδρών για να περάσει απίστευτα μέτρα, κυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διέλυσε το Σύνταγμα, και τώρα ο Βενιζέλος –που βλέπει την φυλακή να πλησιάζει- προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Κυβέρνηση. «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323»!!!

Οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν συνολικά στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής 827.929 ψήφους, σε σχέση με αυτές του Ιουνίου 2012. Ταυτόχρονα, οι τρεις πρώην κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), έχασαν συνολικά 1.144.217 ψήφους!!!, με αποτέλεσμα μάλιστα, το ένα από αυτά τα κόμματα να διαλυθεί. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της. 

Απολογισμός του κινήματος των αγανακτισμένων, 3 χρόνια μετά…

Παρόλο που στο συλλογικό ασυνείδητο μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού, οι «αγανακτισμένοι» καταγράφηκαν σαν ένα αποτυχημένο κίνημα, τα νέα δεδομένα που … δημιούργησαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δίνουν τη δυνατότητα μιας δεύτερης ανάγνωσης των ιστορικών γεγονότων που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2011, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα συμπεράσματα. 

Η απορία του αστυνομικού των ΜΑΤ και η αμηχανία του γ.γ. Εσόδων σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Σ.Σ. :  Δεν γνωρίζουν ποιους προστατεύουν τα ΜΑΤ! Αν γνώριζαν θα τους προστάτευαν άραγε; 

«Ποιος είναι ρε παιδιά αυτός ο Θεοχάρης;» Ηταν η ερώτηση-κλου αστυνομικού των ΜΑΤ, όσο οι πάντες ανέμεναν τον απίθανο Θεοχάρη να φτάσει για να μιλήσει για την ηθική (!) και τη δεοντολογία σ’ εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 

Ξένος ελεγκτής για τα ταμεία των Ελλήνων!

Η τρόικα έβαλε επίσημα τοποτηρητή στο υπουργείο Εργασίας και μάλιστα δίπλα στην πόρτα του υπουργού Γιάννη Βρούτση. Εδώ και περίπου 20 ημέρες έχει εγκατασταθεί στον όγδοο όροφο του υπουργείου (γραφείο 811) ο Πίτερ Ράτκλιφ, Ιρλανδός εμπειρογνώμονας με ειδίκευση στην κοινωνική ασφάλιση, και «ξεσκονίζει» το σύνολο των εργασιών περί του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. 

Καλός πολιτικός στην Ελλάδα είναι αυτός που… προσκυνά στους δανειστές

Και να θες να αγιάσεις δεν σε αφήνουν οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο… Αφού όπως λένε πήραν το μήνυμα της κάλπης, οι της συγκυβέρνησης… τρέχουν γοργά για τον ανασχηματισμό (αυτό κατάλαβαν τα φυντάνια μας…). Και αφού πήραν το μήνυμα όπως λένε, είναι έτοιμοι να φέρουν στην κεντρική εξουσία ανθρώπους, οι οποίοι είτε αποχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια ως αποτυχημένοι, είτε δεν έχουν να δώσουν τίποτα στον λαό…