MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΩΜΑ. Ο Σαμαράς σε σύγχυση, οι υπουργοί τα έχουν παρατήσει…

«ΣΗΜΕΙΑ διάλυσης» παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, ενώ βαρύ είναι το κλίμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, συγκλονισμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το απρόσμενο για εκείνον αποτέλεσμα, έχει ουσιαστικά κλειστεί στο γραφείο του αποφεύγοντας κάθε επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη. 

Μπίζνες με Τούρκους κάνουν οι τραπεζίτες

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Φαίνεται πως «χρυσές» δουλειές κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας καθώς η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τράπεζα Πειραιώς, έχει αναθέσει σε τουρκική εταιρεία την ανακαίνιση και αναμόρφωση υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. 

Προειδοποίηση Λεπέν στη Μέρκελ: «Εάν συνεχίσεις έτσι θα εκραγεί η Ευρώπη»

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άνγκελα Μέρκελ απευθύνει η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της σε γερμανικό περιοδικό. 

«Προσοχή, κυρία Μέρκελ!» είναι ο τίτλος συνέντευξης της προέδρου του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν στο περιοδικό «Der Spiegel», στην οποία η Γαλλίδα πολιτικός προειδοποιεί τη Γερμανίδα καγκελάριο να μην συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και τονίζει ότι «αν δεν βλέπει τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό». Κάνει δε λόγο για τον κίνδυνο «να εκραγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Μέτρα υψηλής ποιότητας βαπτίζονται τώρα τα νέα μέτρα και χαράτσια!

NEA ΜΕΤΡΑ.. ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ…

Με την ολοκλήρωση αυτής της επιθεώρησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την παρέκκλιση από το κριτήριο απόδοσης σχετικά με τις εσωτερικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, λόγω των διορθωτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν. Λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το αίτημα των Αρχών για την ισομερή ανακατανομή των υπόλοιπων τριών εκταμιεύσεων στις τρεις επιθεωρήσεις που απομένουν για το 2014.