MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Εισόδημα μηδέν, φόρος… 5.083 ευρώ

Από τον Σπύρο Δημητρέλη

Εκτεθειμένοι σε τεκμήρια που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα των εισοδημάτων στη χώρα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι, αν και το πραγματικό τους εισόδημα είναι μηδενικό ή πενιχρό, καλούνται να πληρώσουν φόρο μερικών… χιλιάδων ευρώ!
 

Η Τρόικα μένει και επιμένει στις δεσμεύσεις – Η Κυβέρνηση μένει και επιμένει στην κοροϊδία

Στην Ελλάδα τα «φυντάνια» μας συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι την προσπάθεια νας μας πείσουν πως είναι η μοναδική σωσστή και πως έχει ήδη προσφέρει στον λαό!!!!

Ζήτω η τρέλα…

«Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας», αναφέρουν από την κυβέρνηση, που αποδεικνύεται καθημερινά πως εργάζεται σκληρά για την εκτέλεση των εντολών των δανειστών και καθόλου για τον απλό Έλληνα πολίτη, τα προβλήματα του οποίου ολοένα και μεγαλώνουν.

Κομισιόν: Έκρηξη φοροδιαφυγής και φτώχειας στην Ελλάδα

Της Δήμητρας Καδδά

Το 2013 στα κρατικά ταμεία έφτασε μόνο το 36,7% του ΦΠΑ έναντι του 50,8% το 2002 και του 46,2% των δυνητικών εσόδων το 2008, καθώς, μεταξύ άλλων παραγόντων, η φοροδιαφυγή αυξήθηκε εν μέσω κρίσης. Στην παραπάνω εκτίμηση προβαίνει η Κομισιόν στην αξιολόγηση του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων του ΥΠΟΙΚ που είχε παρουσιάσει το Capital.gr.

Επικίνδυνος για την κοινωνία είναι αυτός που έχει όραμα

Όταν δεν δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε, είναι δύσκολο να έχει ουσία η ζωή μας. Επειδή δεν έχει ουσία η ζωή μας, ξαφνικά λέμε θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ζωή. Αρχίζουμε λοιπόν τα όνειρα. Τα όνειρα είναι οι πρώτες ουσίες που παρέχει η κοινωνία. Τα όνειρα έχουν ένα πράγμα που είναι πολύ καλό: όσο πιο πολύ έχετε όνειρα, τόσο λιγότερο ξυπνάτε – εφόσον κοιμάστε, για να έχετε όνειρα – και τελικά αντέχετε την ζωή σας, η οποία μπορεί και να είναι απαράδεκτη.