MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κάθε μήνα και ένας φόρος για χιλιάδες πολίτες

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν έξι διαφορετικούς φόρους αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Η αρχή γίνεται με τον φόρο για τα ακίνητα καθώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο.

Καμμένος: Ιδού η επιστολή υποταγής του κ. Σαμαρά!

Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα του μια μετάφραση της επιστολής που είχε στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ προς την Τρόικα, όπου τόνιζε ότι θα εγγυηθεί την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος που προβλέπει το Μνημόνιο.

Μαφία.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Αφαιρέστε από τη λέξη μαφία κάθε μεταφορική έννοια. Κάθε υπόνοια ότι μπορεί να χρησιμοποιείται καθ' υπερβολή ή καταχρηστικά. Τότε είσαστε μέσα. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αυτή η δυσωδία που αναδύεται από τη Βουλή και φτάνει ως το Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπαύεται όταν δεν υπογράφει αντισυνταγματικές διατάξεις, είναι η μπόχα της δράσης κανονικής μαφίας.
 

Θερίζουν φτώχεια και ανισότητες στην Ελλάδα

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Η Ελλάδα είναι η τελεταία Σοβιετική Δημοκρατία; Η χώρα των βολεμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων, που με τα προνόμιά τους προκάλεσαν τη δημοσιονομική κρίση; Μήπως τα τελευταία χρόνια τα μέτρα του μνημονίου ήρθαν να «ισιώσουν τη βέργα», περιορίζοντας τις υπερβολές;

Ή μήπως, τα βάρη της λιτότητας κατανεμήθηκαν ισότιμα μεταξύ όλων των εισοδηματικών κατηγοριών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα πιο φτωχά στρώματα, όπως υποσχόταν το πρώτο μνημόνιο πριν από τέσσερα χρόνια;

Αδημοσίευτo Μνημόνιο: Έρχεται τσουνάμι μέτρων τον Οκτώβριο

Των Γιάννη Αγγέλη - Δήμητρας Καδδά 

Κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες προβλέπει το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου (MEFP) που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έρθουν από τον Οκτώβριο και δεν είναι οι μόνες.