MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Για ποιο λόγο να σώζουμε τις τράπεζες;

Για ποιο λόγο η κοινωνία, που συνεχίζει επί χρόνια να αιμορραγεί, να σώζει πλέον τις τράπεζες; Το ερώτημα δεν είναι ηθικολογικού χαρακτήρα, αλλά απορρέει ευθέως από μερικές διαπιστώσεις που το θέτουν αυτονόητα.

Οι τράπεζες έχουν επωφεληθεί από εγγυήσεις και “ζεστό χρήμα” συνολικού ύψους 238 δισ. ευρώ, με διακηρυγμένο στόχο να αποκατασταθεί η δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν την οικονομία. 

Τραπεζικό απόρρητο για τα μεγάλα δάνεια!

Το τραπεζικό απόρρητο επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδας για τη σιωπή γύρω από τα μεγάλα δάνεια προς επιχειρηματίες και το ενδεχόμενο εμπλοκής υπουργών στη διαδικασία χορήγησής τους

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα και ζητούσε να πληροφορηθεί πόσο έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι αναφορικά με μεγάλα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρηματίες ή δημοσιογράφους με προνομιακούς όρους και αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την εμπλοκή υπουργών ή πολιτικών προσώπων γενικότερα.

Βαρουφάκης: Διαγραφή χρέους και παράλληλη χρηματοδότηση μέσω επενδυτικού προγράμματος

Αναφερόμενος στο Grexit, έκανε λόγο για ένα «μπαμπούλα»… 

Διαγραφή χρέους και παράλληλη χρηματοδότηση ενός επενδυτικού προγράμματος, προτείνει ο Έλληνας οικονομολόγος

Την ανάγκη να υπάρξει μία υπερκομματική συνεννόηση ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, υπογράμμισε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο RealFM, ο Έλληνας οικονομολόγος κατέστησε σαφές πως «θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μια εθνική άποψη και στάση επ’ αυτού, να υπήρχε μια συνεννόηση σε επίπεδο μεγάλων κομμάτων για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».