MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο βρετανικός Τύπος αποκαλύπτει: Ο πατέρας και ο πεθερός του Γιούνκερ ήταν ναζί συνεργάτες του Χίτλερ!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron δεν έχει κρύψει - και ούτε προσπαθήσει να κρύψει- την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επαναδιατύπωσε ακόμη και την απειλή του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, σε περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελάριος στηρίξει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Κομισιόν. 

Δεν αποδίδει το εργασιακό πρότυπο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

Tην άποψη ότι δεν αποδίδει το εργασιακό πρότυπο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα εξέφρασε ένας εκ των κορυφαίων θεωρητικών των οικονομικών της εργασίας στην Γερμανία, ο κ. Θόρστεν Σούλτεν υπογράφοντας άρθρο στη συλλογική έκδοση υπό τον τίτλο «Το Κράτος της ΕΕ. Πως αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες αυτούς τους καιρούς της κρίσης» που δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες το γερμανικό πολιτικό ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» και το «Αλτερνατίβας». 

Φορολογική τρέλα στην Ελλάδα του 2014

Ίδιος μισθός και οικογενειακή κατάσταση, αλλά διαφορετική φορολόγηση!

Αν προσπαθήσει να απαριθμήσει κανείς τις φορολογικές αδικίες και στρεβλώσεις της Ελλάδας, μάλλον θα χρειαστεί να γράψει ...βιβλίο!

Προσέξτε πως φορολογούνται τρεις κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι έχουν την ίδια φοροδοτική ικανότητα, πχ δεν έχουν οικογένεια, έχουν διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά το ίδιο εισόδημα.