MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η δίκη των δικών, που θα δικαιώσει έναν ολόκληρο λαό

Και μιλάμε για τη δίκη των κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών αλλά γιατί όχι και δικαστών, πρωτίστως από τον πλέον αδέκαστο κριτή που είναι η ίδια η ιστορία, γιατί δε δίστασαν με αποφάσεις ντροπής, να προσδώσουν νομιμότητα σε ταπεινωτικά κατοχικά διατάγματα, και στους χειρισμούς δοτών και προσκυνημένων πολιτικών ηγετών, που έβγαλαν στο σφυρί την ίδια τους τη χώρα... 

 
Όταν κορυφαίοι συνταγματολόγοι (και αυτοί διδάσκουν Σύνταγμα, άρα ξέρουν πολύ καλά και να το ερμηνεύουν) διατυμπανίζουν ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει βιαστεί, ότι έχει καταστεί κουρελόχαρτο, και ότι οι συνταγματικά θεμελιωμένοι θεσμοί έχουν ουσιαστικά παραλύσει, τότε η Ελληνική κοινωνία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ανησυχεί για όλα όσα έγιναν αλλα και για κείνα που πρόκειται να ακολουθήσουν. 

Αμερικανικός Τύπος: "Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιβλήθηκε από τους δανειστές"

Ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι υπουργός που επιβλήθηκε απο την τρόικα που εκπροσωπεί τους δανειστές και ότι θα συνεχιστεί το δύσκολο "μεταρρυθμιστικό" πρόγραμμα που οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην απόγνωση αναφέρει σήμερα ο αμερικανικός Τύπος 

Julian Assange: Οργουελικό το μέλλον, το internet θα είναι εργαλείο καταστολής

Ο Julian Assange πιστεύει ότι στο εγγύς μέλλον, οι κυβερνήσεις του κόσμου θα ελέγχουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, όπως αναφέρει και ο Orwell στο “1984.”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του WikiLeaks, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ανατριχιαστικά με κυβερνητικούς αξιωματούχους να λαμβάνουν δείγματα DNA κατά τη γέννηση ενός παιδιού και θα το κωδικοποιούν την ταυτότητα του.

Ποιο μήνυμα έλαβαν Σαμαράς – Βενιζέλος;

Επέλεξαν την αλλαγή προσώπων και… ρητορικής, ενώ οι Έλληνες απαιτούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αλλαγή πολιτικής.

Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου και την βαριά ήττα για την δικομματική κυβέρνηση, Σαμαράς και Βενιζέλος τόνιζαν πως έλαβαν το μήνυμα της κάλπης και πως ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβγαινε από το Μαξίμου προαναγγέλλοντας την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, καίγοντας (ταυτόχρονα) το «χαρτί» του αιφνιδιασμού από τον Α. Σαμαρά.
 

Υπουργείο Οικονομικών: Από τον Σημίτη, στον... Σημίτη

Κατά περίεργο τρόπο από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση το 2009 μέχρι και σήμερα το υπουργείο μεταβιβάζεται σε ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. - Άραγε πρόκειται για σύμπτωση ή συμβαίνει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; 

Είναι σύμπτωση ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μπορεί κανείς να εξηγήσει πως είναι δυνατόν από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και η χώρα μπήκε στα μνημόνια το υπουργείο Οικονομικών να μεταβιβάζεται σε ανθρώπους που ήταν επί σειρά ετών δίπλα στον Κώστα Σημίτη και υπηρέτησαν σε καίρια πόστα διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων; 

Ένας δεξιός ανασχηματισμός, με στόχο τη συσπείρωση της ΝΔ και τη διάσωση Βενιζέλου….

Η στροφή προς τη λαϊκή δεξιά με την είσοδο στην κυβέρνηση ατόμων που έχουν επικοινωνιακή δεινότητα και μπορούν να συνομιλήσουν με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και με το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τα κυβερνητικά στελέχη αλλά να μην πετυχαίνει τους στόχους του να έχει υπό πλήρη έλεγχο κάποιο παραγωγικό υπουργείο που θα δώσει προοδευτικό πρόσημο, είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού.

Ευρωκουίζ

Για σήμερα διάλεξα ένα κουίζ. Παρακαλώ, διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω δηλώσεις, οι οποίες έγιναν είτε λίγο πριν είτε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επειδή είναι εξαιρετικά πιθανό να μη γνωρίζετε σε ποιους ανήκουν, σας λέω εκ προοιμίου ότι όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό γνώρισμα και σας προκαλώ να μαντέψετε ποιο είναι αυτό καθώς θα διαβάζετε: