MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μας έβαλαν στο μνημόνιο με χρέος 127% επι του ΑΕΠ και τώρα είναι στο... 265%

Οι αριθμοί δείχνουν πώς η Ελλάδα οδεύει προς μία οικονομική καταστροφή και το χρέος «θάβει» τους Έλληνες, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία από το 1990 και μετά. Στην κυβέρνηση βέβαια κάνουν δική τους ανάγνωση και επιχειρούν με στημένες κινήσεις, όπως η… έξοδος στις αγορές, να δώσουν την ελπίδα πώς κάτι μπορεί να αλλάξει. Μόνο που γι’ αυτό το κάτι, το οποίο είναι απροσδιόριστο θα πρέπει να θυσιαστούν μερικές γενιές ανθρώπων ακόμη.

Οι δικαστές εγκαλούν την κυβέρνηση: Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο έργο μας και τους εκβιασμούς

Με σκληρά λόγια η Ενωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί εκείνες τις αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της, ενώ στοχεύει φανερά το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Επικίνδυνος

Η επιστολή της 14ης Μαϊου προς την τρόϊκα με υπογραφές του ''πρωθυπουργού'' και των δύο μη εκλεγμένων απ' τον λαό υπουργό Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει πως:
..''..είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχτούν αναγκαία..θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων εν όψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο..''

Αμόκ κερδοσκοπίας με το φθηνό και άφθονο χρήμα.

Του Δημήτρη Καζάκη 

Όταν βλέπετε το κόστος των ομολόγων της Ισπανίας να πέφτει κάτω από αυτό των ΗΠΑ, τι συμπέρασμα θα βγάζατε; 

Ότι η Ισπανία ξαφνικά απέκτησε καλύτερη οικονομία από τις ΗΠΑ; Όχι βέβαια. Κάτι άλλο συμβαίνει. Κι αυτό έχει να κάνει με την πολιτική των επιτοκίων της ΕΚΤ.