MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Βρυξέλλες: «Διαλέξτε: Απολύσεις ή περικοπές μισθών»

Μετά την ενδοκυβερνητική κόντρα που προέκυψε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου για τις απολύσεις, οι Βρυξέλλες παρεμβαίνουν στέλνοντας το μήνυμα «αν δεν μπορείς να εκτελέσεις ένα μέτρο της συμφωνίας, πρέπει να πάρεις ένα άλλο».

Ένωση Εισαγγελέων: «Ακατανόητα και αποσπασματικά τα νομοθετήματα της κυβέρνησης»

Βολές της Ένωσης Εισαγγελέων κατά της κυβέρνησης - Νέα Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για νομοθετικές πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως ανοίγουν «παράθυρο» απαλλαγής σε εμπλεκόμενους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Ένα μόλις 24ωρο μετά την παρέμβαση των διοικητικών δικαστών που έκαναν λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό» της κυβέρνησης η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της εκδηλώνει την έντονη ανησυχία της για «την τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις, ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που ενίοτε υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

H «αποκαθήλωση» του δολαρίου οδηγεί σε παγκόσμια σύρραξη

Οι εξαγγελθείσες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα την αναγκάσουν να υιοθετήσει το σχέδιο που θα απειλήσει το καθεστώς του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος
Οι δυνάμεις που προκάλεσαν το τεράστιο αμερικανικό χρέος και υποκινούν την καταβαράθρωση του δολαρίου είναι οι ίδιες που θα υπαγορεύσουν το νέο θέατρο ενός παγκόσμιου πολέμου.