MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ρευστό γιοκ!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα αλλάζει και ότι μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης, μετά τα στραπάτσα των προηγούμενων ετών (βλέπε PSI κλπ) ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται και κατά συνέπεια οι όποιες καταθέσεις υπάρχουν δεν φαίνεται να επιστρέφουν στις τράπεζες. 

Είναι προφανές ότι οι Έλληνες ακόμη φοβούνται το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων και για τον λόγο αυτό τα χρήματα που βγήκαν από τις τράπεζες κατά την διετία 2010 - 2012 δεν φαίνεται να επιστρέφουν με τίποτα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να ταλανίζεται ακόμα το χρηματοπιστωτικό σύστημα προσπαθώντας να βρει ρευστό και καταθέσεις προκειμένου να αυξήσει τα αποθεματικά του.

Ελληνική δικαιοσύνη: Ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο…

«Η αστυνομία», είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις έφτασε «να εκπροσωπεί ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο κρύβει μέσα του ο άνθρωπος – για να προστατέψει μ’ έναν ακάθαρτο μανδύα τις έννοιες έθνος, πατρίδα, σπίτι, εκκλησία, κράτος και οικογένεια. Έννοιες ιερές, που έγιναν πανάθλιες απ’ όσους ανέλαβαν με αυθαιρεσία ανάξια να τις φρουρήσουν».

Ανασχηματισμός νεκρανάστασης εφιαλτών

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 10 Ιουνίου 1944 οι πρόγονοι της «πολιτισμένης» Μέρκελ σε αντίποινα για μεγάλες απώλειες του γερμανικού στρατού, προέβησαν σε απάνθρωπη και κτηνώδη σφαγή των κατοίκων του Διστόμου. Επέδειξαν εξαιρετική αγριότητα και η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώρισαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, θανάτωσαν βρέφη και βίασαν γυναίκες πριν τις θανατώσουν.

ΒΟΜΒΑ ΝΤΡΑΓΚΙ - Η οικονομία της Ελλάδας πάει στα βράχια, τρικ το πλεόνασμα, τα δημοσιονομικά σαφώς χειρότερα!

Μια πυρηνική βόμβα πυροδότησε η ΕΚΤ εναντίον του Success Story της εγχώριας κυβέρνησης της Κολομβίας των Βαλκανίων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ότι το πλεόνασμα είναι μούφα μια και δεν περιλαμβάνει το κόστος στήριξης των τραπεζών ενώ τα δημοσιονομικά αποτελέσματα ήταν «σαφώς χειρότερα».

16,2 δισ. αποδείξεις της απάτης που στήθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος των Ταμείων στο PSI

"Σφυρίζει αδιάφορα" η κυβέρνηση για την τρομακτική αποκάλυψη που έκανε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα 16,2 δισ. ευρώ που "κουρεύτηκαν" από τα αποθεματικά των Ταμείων προκειμένου να ολοκληρωθεί το PSI τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012, τελικά επρόκειτο για την μγαλύτερη κλοπή στην σύγχρονη ιστορία του νέου ελληνικού κράτους. 

Γιατί; 

Τουλάχιστο 1.000 πρόσωπα του δημοσίου βίου είναι έτοιμα για τον Κορυδαλλό

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Βαριά ονόματα της Δικαιοσύνης, υπουργοί, νυν και πρώην, βουλευτές, ένστολοι "υπεράνω του νόμου", πρώην γραμματείς σε ευαίσθητα υπουργεία, πρόεδροι οργανισμών είναι ανάμεσα στους δεκάδες παράγοντες της δημόσιας ζωής που έχουν τιμητική θέση στη λίστα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
 

Ο πατριώτης και εντιμότατος κύριος Στουρνάρας!

του Στ. Κούλογλου

To καλοκαίρι του 2012, όταν μετά τις εκλογές σχηματίστηκε η κυβέρνηση Σαμαραζέλου με ολίγη από ΔΗΜΑΡ, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας βρέθηκε μπροστά σε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία. Το ΔΝΤ με την κυρία Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα Π. Τόμσεν προέτρεψαν τον Έλληνα υπουργό να ζητήσει από τους δανειστές της χώρας το κούρεμα του χρέους.