MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πόση ανεργία αντέχεις ακόμη;;

Πόσο μπορεί να αντέξει ο περιθωριοποιημένος αυτός κόσμος ακόμη; Οι κυβερνώντες πρέπει να έχουν υπόψη τους πως αν παίζεις με τη φωτιά αργά ή γρήγορα θα καείς. Εφιάλτης χωρίς τέλος μοιάζει η… ανεργία στην Ελλάδα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, που εμφανίζει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων στη χώρα (29,9%), σύμφωνα με τα στοιχεία (βάσει τριμηνιαίων μη εποχικά διορθωμένων ερευνών) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Οι αναλυτές πρέπει να έψαξαν πολύ για να βρουν κάτι θετικό στο ζοφερό τοπίο του κόσμου της εργασίας. Ποιο είναι αυτό; Ότι σταμάτησε να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η ανεργία! 

Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν τις επιχειρήσεις – Με κατασχέσεις απειλούνται πάνω από 260.000

Ένα βήμα πριν από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται περισσότερες από 260.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η ρύθμιση "Νέα Αρχή", που συμφωνήθηκε με την τρόικα και τέθηκε σε ισχύ με νόμο, παραμένει ουσιαστικά νεκρή για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

O Τόμσεν αποποιείται τις ευθύνες του ΔΝΤ: Δεν υπήρχε ευρεία πολιτική υποστήριξη γι αυτό αποτύχαμε

Συνεχίζει να απειλεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν ότι μόνο με τη συνέχεια της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών. 

Εφιαλτική η έκθεση του ΔΝΤ.

Tου Γ. Δελαστίκ

∆ιπλό χαστούκι η έκθεση του ∆ΝΤ για την Ελλάδα. Χαστούκι για την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου, καθώς καταγράφει αναλυτικά τα αίσχη που έχουν υπογράψει οι σύγχρονοι «Τσολάκογλου», τινάζοντας στον αέρα όλα τα προπαγανδιστικά ψέµατα που σερβίρουν στον ελληνικό λαό. 

Χαστούκι όµως και για τους εργαζόµενους, τους συνταξιούχους, τους µικροµεσαίους, καθώς αποκαλύπτει τι έχουν να πάθουν φέτος, και ακόµη χειρότερα του χρόνου, αν απλώς συνεχίσουν να παρακολουθούν παθητικά τα υφιστάµενα δεινά στο πλαίσιο της µνηµονιακής πολιτικής της αποχαλινωµένης κυβέρνησης Ν∆ και ΠΑΣΟΚ. 

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν να μας «δέσουν» με νέο δάνειο

Οι ευρωεκλογές πέρασαν και οι Γερμανοί επανήλθαν… δριμύτεροι με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μας απειλεί με «μεταρρυθμίσεις ή έξοδο από το ευρώ», όσο και εάν μετά το Βερολίνο προσπάθησε να τα μαζέψει.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί και ένα νέο πακέτο βοήθειας, αν και μικρότερο των δύο προηγούμενων και δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ., το οποίο ασφαλώς θα συνοδευθεί με νέο μνημόνιο. 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έτσι μας εξαπατούν οι Διεθνείς Τραπεζίτες

Το παγκόσμιο χρέος της ανθρωπότητας αυξήθηκε μέσα σε 5 χρόνια περίπου κατά 22 τρισ. Όλα αυτά τα χρέη ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που όπως θα δείτε παρακάτω ήταν τεχνητή! 

Είναι κορυφαίο ζήτημα το να ξέρουμε ποιοι ελέγχουν το πλούτο της ανθρωπότητας σήμερα και φυσικά πώς τον απέκτησαν.