MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ταξιτζήδες: «Πάρτε την τρόικα και φύγετε!»

Έξαλλοι με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί που απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας και κάθε μορφής. - Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) αξιώνει την παραίτηση της κυβέρνησης. 

Νέο μέτωπο ανοίγει για την κυβέρνηση μετά την σκληρή ανακοίνωση του ΣΑΤΑ που κάνει λόγω για ασφυκτική φορολόγηση των ιδιοκτητών ταξί και απειλεί με απεργίες διαρκείας. Πιο συγκεκριμένα οι ταξιτζήδες στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για: 

Κωνσταντοπούλου: Σώζουν τη χώρα ή σώζουν τον εαυτούλη τους;

Για «προκλητική μεθόδευση παραγραφής ευθυνών Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά» κάνει λόγο η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή και αφορά την υπόθεση των ναυπηγείων. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το γεγονός της κατάθεσης της δικογραφίας στο κοινοβούλιο την ίδια ημέρα που θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου περαιώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας αποκαλύπτει «περίτρανα τις προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους».

Έγκλημα Σαμαρά: Έκλεισε τη Βουλή για να παραγράψει τις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων [έγγραφα]

Σκανδαλώδης αποδεικνύεται η ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει άρον άρον τη Βουλή, επικαλούμενος τις καλοκαιρινές διακοπές... 

Συγκεκριμένα η Δικαιοσύνη, είχε συγκεντρώσει συγκλονιστικά στοιχεία, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, από τα οποία προέκυπτε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη κατά μελών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα σε βάρος των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Επί τρεις μήνες υπουργείο Δικαιοσύνης και εισαγγελία του Αρείου Πάγου "έκρυβαν" στα συρτάρια τους τη δικογραφία κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου!

Τεράστιες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Δικαιοσύνης και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παραγραφή των ποινικών ευθυνών... του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. (διαβάστε εδώ

Από την πορεία της σχετικής δικογραφίας, όπως αυτή προκύπτει από επίσημα έγγραφα, αποδεικνύεται ότι η σχετική δικογραφία παρέμεινε επί δύο σχεδόν μήνες στα... ερμάρια της εισαγγελίας Α.Π και για έναν ακόμη μήνα στα... συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης για να αποσταλεί τελικά στη Βουλή την μέρα που έκλεισε με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες των δύο μελών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. 

Οι ευθύνες του Χάρη Θεοχάρη

Δεν είναι ευχάριστο ούτε τιμά ιδιαίτερα τον συλλογικό βίο μας, αλλά μερικά αυτονόητα χρήζουν υπενθυμίσεως. Ενα από αυτά είναι το εξής: Σε ορισμένους η ιδέα... ξενίζει, αλλά στην πατρίδα μας το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και η κριτική στους ασκούντες εξουσία δεν επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται! Ειδικά τα ΜΜΕ οφείλουν να φέρνουν στο φως της δημοσιότητας πράξεις και παραλείψεις της εκάστοτε κυβέρνησης με στόχο την ενημέρωση του λαού.

Η Αργεντινή αρνείται να υποκύψει στον εκβιασμό των ΗΠΑ για το χρέος

Η Αργεντινή δεν μπορεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να πληρώσει αποζημιώσεις 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές της που δεν συμμετείχαν εθελοντικά στις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, διεμήνυσε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντεζ. Η απόφαση αυτή εντείνει τους φόβους για μια νέα κρίση χρέους στη χώρα.