MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές του Μνημονίου ΙΙ - Αντισυνταγματική μόνο η κατάργηση της διαιτησίας

Με καθυστέρηση 19 ολόκληρων μηνών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε νόμιμες τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα... 



που επιβλήθηκαν με το δεύτερο μνημόνιο, πλην του σκέλους που αφορά στην κατάργηση της δυνατότητας των σωματείων να καταφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, μετά την αποτυχία να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις των δικαστικών - Το δημόσιο συμφέρον ισχύει μόνο... για τις καθαρίστριες

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών, κήρυξε, σύμφωνα με πληροφορίες, αντισυνταγματικές...

και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι τις αναδρομικές, από 1η Αυγούστου 2012, περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 


Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου

Παράδειγμα προς μίμηση ο Χοσέ Μουχίκα

Το προσωνύμιο του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.

Το… σύμπαν συνωμότησε για να σωθεί ο Βενιζέλος.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο. Είναι τυχαίο, δηλαδή, ότι το "Βήμα" αποφάσισε ξαφνικά να μοιράσει τον φημισμένο «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλο; 

Διότι ο «Αλχημιστής» δεν είναι ένα τυχαίο βιβλίο, δεν είναι απλώς η αγαπημένη διανοητική σαβούρα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατά την ένδοξη περίοδο του Σημίτη. Ο «Αλχημιστής» είναι το βιβλίο που μας αποκάλυψε πως «όταν επιθυμείς κάτι σφόδρα, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Στο αρχείο στέλνουν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ: Δε στοιχειοθετούνται καταγγελίες εισηγείται ο εισαγγελέας

Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του πρώην μέλους της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 για να εισέλθει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, αποφαίνεται στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίστηκε τη σχετική υπόθεση. 

Υπό κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα λεφτά για τις συντάξεις τελειώνουν!

Υπό κατάρρευση τελούν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς αν δεν δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, τότε από το 2016 και μετά υπολογίζεται ότι θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις!

Η περιουσία όλων των Ταμείων, πλην των ΝΑΤ και ΟΓΑ, μετά βίας φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μετά το 2016 δεν επαρκεί για την καταβολή συντάξεων στους ασφαλισμένους.

Κόκκινος «συναγερμός» για τις φορολογικές δηλώσεις!

Όλο και λιγότερες φορολογικές δηλώσεις υποβάλουν οι πολίτες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ειναι ότι από τις 5,8 εκατ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1), έχουν υποβληθεί σχεδόν 3,2 εκατ. Απομένουν δηλαδή 2,6 εκατ δηλώσεις, με την προθεσμία να λήγει στις 30 Ιουνίου!

Στη μια εβδομάδα που απομένει είναι σίγουρο ότι το σύστημα Taxis δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των δηλώσεων, αν φυσικά οι φορολογούμενοι προχωρήσουν στην υποβολή τους!

Eurobank: Ένα σκάνδαλο μεταμφιεσμένο σε success story.

Του Γιάννη Βαρουφάκη 

Η Eurobank είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ελληνικής εφευρετικότητας. Το όνομά της είναι από μόνο του ένα πραξικόπημα.

[1] Πέρα από τη σημασιολογία ωστόσο και ερχόμενοι στις πρόσφατες εξελίξεις, η Eurobank είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα των δαιμόνιων προσπαθειών του ελληνικού κατεστημένου να εξαπατήσει τους έλληνες και ευρωπαίους φορολογούμενους και στη συνέχεια να διακηρύξει ένα λαμπρό ελληνικό success story, εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. (Έχετε ήδη δει την άλλη συνιστώσα αυτής της καμπάνιας, γνωστής και ως πρωτογενές «πλεόνασμα»...)

Ετοιμάζονται να μας πάνε πίσω στη δραχμή οι ίδιοι που μας έβαλαν και που απέτυχαν να μας κρατήσουν στο ευρώ

Μελέτης Μελετόπουλος

Σε αδιεξοδο και ρήξη με τους δανειστές οδηγείται η κυβερνητική πολιτική. 

Μετά τη λήξη του Eurogroup, o επικεφαλής του Ολλανδός Nτάϊσελμπλουμ ανακοίνωσε ότι τίθενται τρεις όροι για να συζητηθεί το ελληνικό χρέος: α. η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, β. η ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και γ. η εκτίμηση ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία. Επίσης δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να ικανοποιήσουν τα συμπεφωνημένα προαπαιτούμενα, ως το τέλος του μήνα, προκειμένου να εκταμιευθεί η προβλεπόμενη δόση του 1 δις ευρώ.