MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τσίπρας: Συνεργασία με ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια... «νέα Βάρκιζα»!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Τεταμένη ήταν η κατάσταση κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το κρισιμότατο θέμα των συμμαχιών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ένταση, τόσο της συζήτησης όσο και κυρίως των όσων λέγονταν στα "πηγαδάκια" των διαδρόμων, συμπύκνωσε η οργισμένη φράση του Αλέξη Τσίπρα: "Δεν θα ανεχτώ να λένε κάποιοι εδώ ότιτο σχέδιο είναι να οδηγήσουμε τον λαό σε μια διάψευση, σε νέες Βάρκιζες" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μετά τις ευρωεκλογές. 

ΑΔΜΗΕ: Η τρόικα ζητά 17% και η κυβέρνηση ξεπουλά το 66%!

Στον αμαρτωλό βωμό του χρέους ξεπουλάνε τα πάντα και... με το παραπάνω!

Προς τα «ασημικά» του ελληνικού Κράτους έχει στραφεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσει ισοδύναμα έσοδα, για να τα προσφέρει στο βωμό του χρέους και στους τοκογλύφους!

Στη συνέχεια του διαρκούς πωλητήριου που έχει βάλει αυτή η συγκυβέρνηση, σειρά τώρα πήρε ο...
Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε.

Νέα βουτιά στο εξαγωγικό «θαύμα»

Νέα πτώση εμφάνισαν οι ελληνικές εξαγωγές, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2014, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, η μείωση έφθασε το 6,5% (στο τρίμηνο ήταν 4,7%), ενώ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, καταγράφεται μείωση κατά 7,8%, στα 8,39 δισ. ευρώ από 9,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο 4μηνο του 2013.


ΔΝΤ - Απαιτείται άμεσα σαρωτική μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εταιρειών

Ο περιορισμός των δυσμενών επιδράσεων απαιτεί όχι μόνο την ανάπτυξη συστημάτων, αλλά και την αντιμετώπιση των αδυναμιών στο εθνικό δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες 

Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο διεθνές φορολογικό σύστημα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ειδική μελέτη που κατήρτησε με στόχο να διερευνήσει τη φύση, τη σημασία και τις πολιτικές συνέπειες του κατακερματισμού της διεθνούς εταιρικής φορολογίας.

Μια νέα, σκληρή τάξη πραγμάτων

Σταύρος Χριστακόπουλος

Δυο από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας, με ισάριθμες αποφάσεις τους, «ζωγράφισαν» αυτές τις μέρες μια εξόχως ενδιαφέρουσα αντίληψη για το πώς η ελληνική πολιτεία αντιλαμβάνεται τον εαυτό της και τους... υπηκόους της.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών μετά τον Αύγουστο του 2012 (δεύτερο μνημόνιο). Ανάλογες αποφάσεις είχαν λάβει προηγουμένως το Μισθοδικείο για τις αποδοχές των δικαστών και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων. Βασικό επιχείρημα, «οι ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων» των ενστόλων και η «φύση της αποστολής τους».

Χωρίς τέλος η φτωχοποίηση του Δημοσίου…

Τα τζιμάνια της Κυβέρνησης βάζουν πάλι μπροστά το παιχνίδι του διχασμού στον δημόσιο τομέα... δημιουργώντας το κλίμα στους δημοσίους υπάλληλους των δύο ταχυτήτων!!!!

Λένε ευθαρσώς στους υπαλλήλους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι θα κόψουν λεφτά από τους μισθούς των συναδέλφων τους, των υπαλλήλων δηλαδή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο ( μιλάμε για περί τους 200.000 ανθρώπους) φθάνοντας τους στα επίπεδα των 500 ευρώ, για να τα δώσουν σε αυτούς!!!

Ένα δισ. ευρώ τον μήνα αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο!

Νέα αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το Μάιο.

Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 873 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο τους να ανέλθει στα 66,37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2014 ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ.

Μετά από 25 χρόνια θα ξαναβρεθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα…

«Με τον σημερινό ρυθμό και το μίγμα δημιουργίας επιχειρήσεων (περίπου 40.000 κάθε χρόνο, με μόνο 10% να επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και μόνο 1% να επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη), η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται.

Για να το πετύχει αυτό σε λιγότερο από μια δεκαετία θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι προσπάθειες που επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και να διπλασιαστούν τα ποσοστά επιτυχίας τους. Πάνω από όλα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο επιχειρηματικό οικοσύστημα το οποίο να καλλιεργεί, να υποστηρίζει και να συνδέει ποιοτικά επιχειρηματικά εγχειρήματα».

Ασφυκτική πίεση από τους δανειστές

Ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει σήμερα να ορθώσει το ανάστημά του και να φωνάξει σε όλη την Ευρώπη ότι η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης δεν ΠΑΕΙ άλλο.

Να πει δηλαδή δυνατά αυτό που σκέφτονται καθημερινά εκατομμύρια Έλληνες που υποφέρουν από τις απαιτήσεις του Βερολίνου και της Μέρκελ. Σήμερα είναι ίσως η μόνη που στο δίκαιο αυτό αίτημα η χώρα μας δεν θα είναι μόνη της αλλά θα υποστηρίζεται από τις ισχυρές Γαλλία και Ιταλία, που θέτουν ανοιχτά πλέον θέμα χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας.