MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή των τελευταίων χρόνων

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή στην Ευρώπη των τελευταίων χρόνων από εκλεγμένες (και μη) κυβερνήσεις σε βάρος των πολιτών μιας χώρας.

Αυτό συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στην Ελλάδα.

Οι αμοραλιστές κυβερνώντες με τα χυδαία οριζόντια χαράτσια, με την προάσπιση του πελατειακού κράτους, με την συγκάλυψη των σκανδάλων, με συνεχείς δολοφονίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μετέτρεψαν σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης σακατεμένων ψυχών μια ολόκληρη κοινωνία.

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Για λόγους «υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος» οι κατακόρυφες μειώσεις στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα είναι συνταγματικές και σύμφωνες με την ΕΣΔΑ.

Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε τροπολογία για ευνοϊκές αναπροσαρμογές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών. Είχαν προηγηθεί αποφάσεις του Μισθοδικείου, με τις οποίες οι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.
 

Φορολογικές δηλώσεις 2014: "Αναγκαστική" παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Σε παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου αναγκάστηκαν - παρότι δεν το επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση - να προβούν σε αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα από τους 5,8 εκατ. υπόχρεους, σχεδό οι μισοί (2,3 εκ. φορολογούμενοι) δεν έχουν κάνει τη φορολογική τους δήλωση στο Taxisnet.