MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε μεταίχμιο - Ποια Ελλάδα, σε ποια Ευρώπη;

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Ο ευρωσκεπτικισμός και ή άνοδος των εκφραστών της Ευρώπης των Εθνών, μετά τη μάχη των ευρωεκλογών επικυρώνουν πως το όραμα μιας πραγματικά και ουσιαστικά ενωμένης Ευρώπης, έχει πολύ δρόμο ακόμη, αν δεν διαλυθεί κάπου στην πορεία. 

Πόσο εύκολα μπορεί πλέον κάποιος να μιλήσει για ευρωπαικό ιδεώδες και ενοποίηση; Ο λαός μας, η Ελλάδα, μαζί της και η Κύπρος, έχουν βιώσει με το παραπάνω τι εστί ευρωπαική «αλληλεγγύη». Πόση σχέση μπορούν να έχουν ο Μπαρόζο, η Μέρκελ και ο Ολάντ με τον Βίλλυ Μπραντ, τον Χέλμουτ Σμίτ ή τον στρατηγό Ντε Γκώλ;

Νέα πτώση 3,3% των μισθών το α' τρίμηνο

Νέα βουτιά 3,3% σημείωσαν οι προσαρμοσμένες ακαθάριστες αμοιβές στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και κατ' επέκταση η πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, για το σύνολο της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ των 28.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των πέντε κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία σημειώθηκαν μειώσεις μισθών το α΄ τρίμηνο εφέτος.

ΕΤΣΙ μας σώζουν οι σωτήρες! Πλιάτσικο της ΕΚΤ πάνω στις πλάτες των Ελλήνων!

Η ΕΚΤ αγοραζει Ελληνικο χρεος με εκπτωσεις:

15%, για τα έντοκα
33%, για ομόλογα έως 3 έτη
45%, για ομόλογα 3 έως και 5 ετών
54%, για ομόλογα 5 έως και 7 ετών

Μετα ξαναδανειζομαστε για να τα πληρωσουμε στην ληξη τους στο αρτιο.
Δλδ η ΕΚΤ θα κερδισει την εκπτωση αγοαρας συν τους τοκους !

Η άνοδος του νομισματικού φασισμού

Ίσως να έχετε συχνά αναρωτηθεί γιατί «ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς» μοιάζει να έχει αποτύχει, παρά την καθολική διαβεβαίωση από οικονομολόγους και πολιτικούς ειδήμονες, ότι λειτουργεί όπως προβλέπεται και η διαίσθησή σας δεν είναι σωστή. 

Ο Καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει γίνει πια ένα εργαλείο του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει αντικατασταθεί από κάτι που είναι πραγματικά η αντι-ελεύθερη αγορά και η οποία εκφράζεται αντι-καπιταλιστικά. Η εκτροπή λειτουργεί σε κοινή θέα.