MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Φόβοι για παγκόσμιο κραχ μετά το "μίνι-κραχ" της Deutsche Bank στο ταμπλό!!!

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Πάμε για παγκόσμιο κραχ στα Χρηματιστήρια;

Εδώ όπου γίνονται οι αγοραπωλησίες χαρτιών άνευ αξίας μια και στην πλειοψηφία τους αντιπροσωπεύουν χρεοκοπημένες ή πολυδανεισμένες επιχειρήσεις, τράπεζες κλπ.

Στο φαινόμενο της εξαύλωσης της μετοχής της Deutsche Bank στέκεται ο Β. Γέωργας σε άρθρο του στο Capital.gr κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Γράφει ο Β. Γέωργας

Ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη πτώση που καταγράφει τους τελευταίους μήνες η μετοχή της Deutsche Bank κόντρα στα ρεκόρ του DAX και της Νέας Υόρκης όπου είναι διαπραγματεύσιμες οι μετοχές της.

Ο κυβερνητικός θίασος έχασε τον φερετζέ της Εθνικής Ελλάδος

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Aπό την Ιόλη Πιερίδη 

Και τώρα έμεινε μόνος του ο κυβερνητικός θίασος δίχως τον φερετζέ του θιάσου του Σάντος.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος ηγέτες της Κολομβίας των Βαλκανίων, η οποία έχει καταληστέψει τους αδυνάτους από τους πολίτες της -ενώ χορηγεί διαχρονικό άσυλο στους ισχυρούς-, θα πρέπει να ακούνε ήδη την ορχήστρα του Τιτανικού από την θέση του καπετάνιου.

«Βόμβα» 20 δισ. απειλεί την κυβέρνηση!

Εκκρεμούν δεκάδες πρόσφυγες στα δικαστήρια - Δεν υπάρχουν χρήματα για επιστροφές 

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, καθώς μετά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για δικαστικούς και ενστόλους, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι δεκάδες πρόσφυγες που εκκρεμούν είναι ικανές να τραντάξουν συθέμελα τον προϋπολογισμό, σε περίπτωση φυσικά που χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές. 

Το Υπουργείο Οικονομικών ήδη τρέχει να βρει τρόπους που θα καλύψει τα λεφτά που πρέπει να δώσει σε δικαστικούς και ενστόλους - για αναδρομικά και επαναφορά αποδοχών - πόσο που γι' αυτές τις δυο μόνο περιπτώσεις, αγγίζει το 1 δισ. ευρώ

Με μαθηματική ακρίβεια συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε

Κώστας Στούπας

Η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει για την Ελλάδα…

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ίσως να αποδειχτεί η κρίσιμη περίοδος αποκάλυψης της αποτυχίας καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για την πιθανότητα κατάρρευσης των εσόδων.

Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν καταρρεύσει ήδη και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι που δεν λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος να σκέφτονται πως πολύ σύντομα ενδέχεται να του ζητηθούν ευθύνες απόκρυψης της κατάστασης…

Η ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας

Το πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν άφηνε χώρο για... παρερμηνείες της πραγματικότητας: «Σοκ και δέος για τη μεσαία τάξη. 

Δηλητήριο ο φόρος ακινήτων. Χαράτσι και σε άδεια σπίτια και καταστήματα (μη ηλεκτροδοτούμενα)». Οπως αναφερόταν στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας, η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών που ανήκουν στην πολύπαθη μεσαία τάξη είναι δυσβάσταχτη, ενώ εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν κάτι περισσότερο θα καταβάλουν λιγότερα: «Οι νέες ρυθμίσεις επιβαρύνουν τους πολλούς και ευεργετούν τα ακριβά ακίνητα σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Βουλιαγμένη και η Μύκονος. Γλιτώνουν μόνο τα μαντριά και οι γεωργικές αποθήκες».

Με δάνεια στο κόκκινο μία στις δύο ΜμΕ

Το 47% των δανείων που έχουν δοθεί, μέχρι σήμερα, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βρίσκεται πλέον στο κόκκινο.
Το ποσοστό αυτό, το οποίο είναι εξωπραγματικό και απεικονίζει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την κατάσταση της οικονομίας και του επιχειρείν, αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ και κάτι παραπάνω και ουσιαστικά αποτελεί κόλαφο για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην παραγωγική και εμπορική «ραχοκοκαλιά» της χώρας.

Τώρα άρχισαν να φαίνονται οι συνέπειες του προδοτικού PSI - Κι ακόμη δεν άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως

Σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), με τις νέες περικοπές στο τελικό ποσό στης παροχής του εφάπαξ, σύμφωνα με «Το Βήμα». Το 2019 αναμένεται να πάρουν το εφάπαξ οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν το 2015. 

Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων σε όλα τα ταμεία...