MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Νέα «βόμβα» για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις, που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 

Περισσότερο παρακολουθεί πολίτες παρά "στόχους " η NSA μεταδίδει η Washington Post

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθεί πολύ περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του Internet, Αμερικανών περιλαμβανομένων, παρά ξένους που έχουν χαρακτηρισθεί νόμιμοι στόχοι, ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post. 

Εννέα κάτοχοι ψηφιακών λογαριασμών στους 10 "δεν είναι προσδιορισμένοι εκ των προτέρων στόχοι, αλλά πιάνονται στο δίχτυ που η υπηρεσία απλώνει για το λογαριασμό κάποιου άλλου", διευκρινίζει η εφημερίδα, έπειτα από μια έρευνα τεσσάρων μηνών που πραγματοποιήθηκε πάνω στα δεδομένα της NSA που δημοσιοποιήθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν. 

40 χρόνια μετά, οι συνταγματάρχες Σαμαράς-Βενιζέλος.

Του Σ.Κούλογλου 

Η επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ αποτελεί κλιμάκωση μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής σε εξέλιξη: συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δι’ ασήμαντη αφορμή, επιστρατεύσεις απεργών, άρνηση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων όταν δεν συμφέρουν την κυβέρνηση, ξετσίπωτος προπαγανδιστικός πόλεμος που θυμίζει δικτατορικά καθεστώτα, αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής επειδή δεν υπήρχε για το καλοκαίρι «σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο».