MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας πρέπει, επιτέλους, να καθίσουν στο σκαµνί!

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου

Οι υπεύθυνοι στο σκαµνί! 

Τέσσερα χρόνια µετά την είσοδο της χώρας µας στο µνηµόνιο, δεν υπάρχει Ελληνας, ούτε καν µεταξύ των λιγοστών εναποµεινάντων υποστηρικτών των επιλογών της τρόικας, που να µην παραδέχεται ότι η πολιτική την οποία επέβαλαν Βρυξέλλες και Βερολίνο στις κυβερνήσεις των Αθηνών είχε καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Οδήγησε σε χιλιάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων, σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας, σε υπερφορολόγηση των συνήθων «υποζυγίων», των µισθωτών και των συνταξιούχων και εντέλει σε βαθιά οικονοµική ύφεση και σε πτωχοποίηση µεγάλων τµηµάτων του πληθυσµού. 

Η συντεχνία των υποταγμένων

Στην κοινή συνείδηση υπήρχε εδώ και χρόνια μία μεγάλη συντεχνία και μία υπο-συντεχνία της. Ήταν η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων και η υπο-συντεχνία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι. Έρχονται, λοιπόν, οι τρεις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ως άλλοι Ζορό του αδικημένου ιδιωτικού τομέα, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις συντεχνίες του Δημοσίου προς όφελος, όπως λένε, της αγοράς. 

Χάνει τη μπάλα η κυβέρνηση

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» αποδείχθηκαν επί χάρτου. Η πρόθεσή της να περάσει την ψήφισή του με συνοπτικές διαδικασίες στο ημίφως του θερινού τμήματος της Βουλής, και παράλληλα να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα. 

Ο άχρηστος κύριος Στουρνάρας.

του Κώστα Εφήμερου 

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς χρειάστηκε να δείξει πόσο πολύ έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Αυτός όμως δεν του έβγαινε όπως θα ήθελε για δύο λόγους, α) επειδή ο Στουρνάρας ήταν ισχυρότερος από τον ίδιο και β) επειδή την προηγούμενη φορά είχε βάλει στην κυβέρνηση και τον ψυχοπαθή. 

Οι επιλογές που έχουν οι λαοί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Θεωρούν εκείνον που ασχολείται με το φαινόμενο αυτό ως συνωμοσισιολόγο.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι αρκετοί που ασχολούνται με το φαινόμενο καταφεύγουν σε συνωμοσιολογίες, με αποτέλεσμα να συσκωτίζουν πιο πολύ τα πράγματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ απλή και χωρίς καμία συνωμοσιολογία. 

«Όταν η δημοκρατία μετατραπεί σε φασισμό, θα έχει το πρόσωπο της Αμερικής»

Συνέντευξη – βόμβα για το παρασκήνιο της κρίσης – Προετοιμάζουν τον Γ’ Παγκόσμιο 

Ο Τζουλιέτο Κιέζα ήταν για χρόνια στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ως τη διάλυσή του, ανταποκριτής στη Μόσχα στα χρόνια της περεστρόικα, φίλος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πολέμιος και αναλυτής της παγκοσμιοποίησης αλά pax americana και λάτρης της Ελλάδας, όπου κάνει τις διακοπές του ως και σήμερα, επιλέγοντας σταθερά την Αντίπαρο.