MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Χάος επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών

Τo ότι η οικονομία είναι σε κρίσιμη φάση και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι σκληρές το ξέρουμε.

Για το λόγο αυτό και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής στην οποία συμμετέχουν εκτός του Β. Βενιζέλου και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Βασικό θέμα είναι ασφαλώς το μπρα ντε φερ με την τρόικα για τους φόρους και τη μείωση κάποιων από αυτούς αλλά και η κατάσταση που διαμορφώθηκε με αφορμή τη «μικρή» ΔΕΗ.

Ο Πούτιν «χτυπά» τα γεράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας

-Προωθεί τη δημιουργία μια νέας Τράπεζας Ανάπτυξης απέναντι στην Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ -Σε συνεργασία με Κίνα, Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική 

Αντεπίθεση μέσω της οικονομία επιχειρεί η «ρωσική αρκούδα», αλλάζοντας τα δεδομένα στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. 

Εδώ και καιρό ο Βλάντιμιρ Πούτιν σχεδιάζει ένα καίριο χτύπημα στην παγκόσμια τοκογλυφία και μάλιστα με τα ίδια της τα όπλα! 

Ο Ρώσος πρόεδρος προωθεί τη δημιουργία μια νέας Τράπεζας Ανάπτυξης απέναντι στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Οι φόβοι της ελίτ

Τέλη Μάιου, οι 250 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη συναντήθηκαν στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Rothschild, καθώς επίσης με τη συμμετοχή των πολιτικών και οικονομικών «υπηρετών» τους - για να συζητήσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού

Ενώ στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια διενέργειας δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κάτι που ευχόμαστε να συμβεί, αφού η όποια κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να ιδιωτικοποιεί τις κοινωφελείς επιχειρήσεις (πόσο μάλλον όταν οι Γερμανοί επιδιώκουν να τις εθνικοποιήσουν ξανά - ανάλυση μας), στην Ελβετία σχεδιάζεται ένα ακόμη δημοψήφισμα, με στόχο τον περιορισμό της δύναμης των τραπεζών

Μία μετοχή Εθνικής ή ένα... σουβλάκι;


Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία... μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από... 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.

Γιγαντώνεται η φτώχεια στην Ελλάδα του ευρωπαράδεισου

Σε άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από τις μισές οικογένειες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναγκάζονται να επιβιώσουν με εισόδημα μικρότερο των 800 ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο. 

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μαζί με τις/τους συζύγους τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ.Από αυτές τις οικογένειες, περίπου η μία στις τρεις έχει ακίνητη περιουσία με αξία χαμηλότερη των 100.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 600.000 νοικοκυριά με ακίνητα αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά με εισόδημα μικρότερο των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».