MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Χαρίζουν δάνεια 70 ΔΙΣ € στη διαπλοκή

Eνώ βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των φτωχών Ελλήνων

Eνα γιγαντιαίο σκάνδαλο εβδομήντα δισεκατομμυρίων ευρώ στήνεται από την κυβέρνηση και τους χρεοκοπημένους νταβατζήδες του συστήματος σε βάρος του λαού και του δημόσιου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση στην εναγώνια προσπάθειά της να στηρίξει την εγχώρια διαπλοκή που τα έδωσε όλα στην τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους ετοιμάζεται να τους χαρίσει δάνεια εβδομήντα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μεταξάς διέγραψε το χρέος της Ελλάδος και δικαιώθηκε απ” το Διεθνές Δικαστήριο. Ακούν οι πολιτικοί;

Σε αυτή την απόφαση στηρίχθηκε και σώθηκε και η Αργεντινή… αλλά όχι εμείς.

Η ιστορία έχει ως εξής: 

Tο 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μετάξα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με την βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

Δεν έχουν δικαίωµα να µη συνοµιλούν. Δεν έχουν δικαίωµα να µη συνοµιλούν.

Του Νίκου Χατζηνικολάου 

Ενα από τα µεγαλύτερα προβλήµατα της πολιτικής µας ζωής σήµερα είναι η αδυναµία των εγχώριων κοµµάτων και των ηγεσιών τους να συνεννοηθούν στοιχειωδώς, ακόµη και για τα αυτονόητα. Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγµα η κατάθεση στη Βουλή, από τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, πέντε διαφορετικών προτάσεων για τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος µε θέµα την πώληση της λεγόµενης «µικρής» ∆ΕΗ. 

Ξαφνικός θάνατος στα Ταμεία

«Ξαφνικό θάνατο» ετοιμάζουν οι δανειστές για τα ασφαλιστικά ταμεία, με ορατό το ενδεχόμενο περικοπής των κύριων συντάξεων, καθώς στο σχέδιο ενοποίησης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα υπόλοιπα, δημιουργώντας τρεις φορείς, έναν για μισθωτούς, έναν για αγρότες και έναν για ελεύθερους επαγγελματίες.