MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Mετά από τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας το «εθνικό σχέδιο» ήταν να κερδηθεί χρόνος εισπράττοντας τις δόσεις

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

Εκ του αποτελέσματος, αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως μετά τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας για το ελληνικό πολιτικό σύστημα το μόνο «εθνικό σχέδιο» που υπήρχε, ήταν να κερδηθεί χρόνος εισπράττοντας τις δόσεις.

Έτσι, το ελληνικό δημόσιο χρέος πέρασε από τους ιδιώτες στα κράτη, δηλ. τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, και το πελατειακό κράτος διατηρήθηκε άθικτο. Ουσιαστικές απώλειες έχουν υποστεί κυρίως οι συνταξιούχοι, αφού οι άλλες κατηγορίες των δημοσίων λειτουργών αργόμισθων και μη, με οδοιπορικά και παράπλευρους λογαριασμούς αναπληρώνουν μέρος των απωλειών...

Ο στρατός κατοχής "συνέλαβε" και την κυβέρνηση

Του Γιώργου Κράλογλου

Σε μπούμερανγκ γύρισε ο λαϊκισμός της νέας κυβέρνησης απέναντι στις ορδές του στρατού κατοχής όλων των τομέων της Διοίκησης. 

Οι κρατικοί υπάλληλοι των υπουργείων και των Δήμων μαζί με τους δασκάλους που αρνούνται να αξιολογηθούν και τους υπαλλήλους των κρατικών μονοπωλίων που απορρίπτουν το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς επιδόματα γονάτισαν βασικούς υπουργούς και τους επέβαλαν πίστη στο καθεστώς τους και «ανάθεμα» σε αξιολόγηση και απολύσεις.

Η παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα ενός Big Bang

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε στις αρχές του 2008 στις ΗΠΑ και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές της υφηλίου, συγκλόνισε και εξακολουθεί να ταρακουνεί το παγκόσμιο τραπεζικοπιστωτικό σύστημα.

Οι τεράστιες ζημιές που υπέστη το διεθνές τραπεζικό σύστημα από την κρίση της περιόδου 2008-2009, δεν έχουν πλήρως απορροφηθεί μέχρι σήμερα από εκείνες τις τράπεζες που βρέθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Υπερχρεωμένοι Ελληνες: Φέρνουν λύση - πακέτο για... σφαγή - πακέτο

Ως τα μέσα Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το σχέδιο για "ενοποίηση" χρεών προς δημόσιο και τράπεζες που θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα, χωρίςβέβαια να αποκλείονται και πάλι οι κατασχέσεις!

Στη λογική του όλα σε ένα προχωράει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των χρεών των ιδιωτών.

Δημήτρης Καζάκης: Ποια είναι η αποστολή της αντιπολίτευσης εκτός από το να κρατά το φανάρι των κυβερνώντων;

Τελικά, πυροτέχνημα το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Επτά προτάσεις δημοψηφίσματος κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο. Οι κυβερνώντες με άνεση τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

Οι κυβερνώντες πέρασαν αυτά που ήθελαν χωρίς σοβαρή αντίσταση. Η αντιπολίτευση έκανε το κομμάτι της στο κοινοβούλιο και μαζί με τους γνωστούς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ τα μάζεψαν και λούφαξαν στη γωνιά τους.

Βλέπετε πολλοί οι σκελετοί στα ντουλάπια και ακόμη περισσότερες οι σκοπιμότητες.