MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ

Μας οδηγούν σε παγκόσμιο πόλεμο για να βγούμε από την οικονομική κρίση!
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση πολύ σκληρών μέτρων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαική Σύνοδο Κορυφής, έρχεται η συντριβή του αεροπλάνου των Mαλαισιανών Αερογραμμών να ξαναστριμώξει τη Ρωσία.

Μιλάμε για χτύπημα-προβοκάτσια που «παίζει» με την ψυχραιμία της Ρωσίας.
Ενα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιγνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δημόσιο χρέος: Η αναλαμπή του μελλοθάνατου!

Η Ελλάδα πληρώνει φέτος 502 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μόνο για τόκους! 

Το 2022 θα πληρώσει 24,4 δισεκατομμύρια για τόκους! 

Για φέτος, τα χρεολύσια μόνο (δηλαδή μόνο το κεφάλαιο) που πρέπει να καταβάλουμε είναι 24,9 δισεκατομμύρια! 

Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά αφορούν τα παλιά χρέη (μετά το κούρεμα του PSI) και όχι τα καινούργια που δανείζεται και θα δανείζεται στο μέλλον η χώρα μας. 

Κι όμως, ακόμη πληρώνουμε φόρους της βασίλισσας Φρειδερίκης

Εχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια. Βασιλεία δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, ενώ οι... βόρειες επαρχίες της χώρας που είχαν πληγεί από τον εμφύλιο έχουν πλέον ορθοποδήσει. Κι όμως, οι Ελληνες πληρώνουν ακόμη έναν φόρο που είχε επιβάλει η βασίλισσα Φρειδερίκη. 

Πρόκειται για το φόρο δημοσίων θεαμάτων, που πληρώνουν όσοι αγοράζουν εισιτήρια συναυλιών και παραστάσεων, ο οποίος ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την απόπειρα καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων. 

Παναγιώτης Γεννηματάς: “Ολοι αυτοί είναι τσιράκια των τραπεζών … είναι πουλημένοι όλοι στο σύστημα”

Σε διάλεξη με τίτλο “Η Ιστορία των κεντρικών τραπεζών και η σημασία τους στην σημερινή κρίση” του κ. Γιώργου Καισάριου, χρηματο - οικονομικού αναλυτή, μίλησε και είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η διαδρομή και η θέση του κ. Γεννηματά στο τραπεζικό σύστημα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά που λέει, καθώς είναι σε θέση να ξέρει “από μέσα” πολλά πράγματα.

Συγκλονιστικά στοιχεία: Ολική και μη αναστρέψιμη η κατάρρευση της Οικονομίας - Ελπίδες για το ... 2030-2035!

2 ΣΤΙΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΝΤΟΣ 24 ΜΗΝΩΝ - 67,25 ΔΙΣ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 

Η τραγική κατάσταση - και πρακτικά μη αναστρέψιμη για ποικιλία λόγων - στην οποία βρίσκεται σε επίπεδο μικροοικονομίας η Ελλάδα αποτυπώνεται σε δύο στοιχεία τα οποία ήρθαν πριν λίγο στην δημοσιότητα: Οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα κινούνται μεταξύ άμεσου κλεισίματος ή μεσπρόθεσμης εντός διετίας αναστολής της δραστηριότητάς τους, λόγω "μολυσμένου" οικονομικού περιβάλλοντος από την έλλειψη ρεσυτότητας, απόρροια της αδυναμίας εξόδου στις αγορές! 

Συντριβή της κυβέρνησης Σαμαρά βλέπουν οι Γερμανοί εξαιτίας των 67,5 δις χρέη των Ελλήνων

Φουντώνει η λαϊκή αντίσταση κατά του χυδαίου πελατειακού κράτους. 

Οι Ελληνες πολίτες επιτέλους ανακαλύπτουν πως η μοναδική επιλογή αντίστασης απέναντι στην διαπλεκόμενη κυβέρνηση των κρατιστών οι οποίοι αγωνιούν μόνο για τους διορισμένους κομματικούς στρατούς και για τους ντόπιους ολιγάρχες, είναι η μη πληρωμή των χρεών στο χυδαίο Δημόσιο.