MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εννιά προϋποθέσεις που καταπατήθηκαν…

Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Επειδή χτες μιλούσαμε για το «σωστό περιεχόμενο» της ομοσπονδιακής διευθέτησης, μια και μας έδωσαν αφορμή οι πολιτικοί μας, που κάθε τόσο βρίσκουν τρόπο να προκαλούν τρικυμίες γύρω από τα ιδεολογήματα που δημιουργούν με επιπολαιότητα για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (τώρα με τη διδασκαλία στα σχολεία!) πρέπει να το ολοκληρώσουμε για να μην είμαστε κι εμείς όπως τους πολιτικούς που αφήνουν κενά και βολικές ασάφειες.

Οι 6.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα θορύβησαν τους Γερμανούς

Ειδική εκπομπή για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης. Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα που αποδίδονται κυρίως στα αλλεπάλληλα μνημόνια και στις δραματικές αλλαγές, με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της χώρας αποτέλεσαν το αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας του γερμανικού καναλιού ZDF στην Αθήνα και στην Κρήτη. 

Απεσταλμένοι του γερμανικού καναλιού ταξίδεψαν στην Αθήνα και στο Ηράκλειο σε μία προσπάθεια να αντιληφθούν τα αίτια που οδηγούν τους Έλληνες στην αυτοκτονία. 

Στα έσχατα όρια της απελπισίας: Το 56% των Ελλήνων ζει με το φόβο της απόλυτης φτώχειας

Απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομίας, αλλά σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ, εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες. 

Το νησάκι στις Μπαχάμες με βίλες Ελλήνων πολιτικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ! (Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά)

Το νησάκι που βλέπετε στον χάρτη βρίσκετε στις Μπαχάμες και πήρε το όνομα του από την Ελληνική λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.όπως μας ενημερώνει το wikipedia

The name "Eleuthera" is derived from the feminine form of the Greek word ελεύθερος και μάλλον σε αυτή την περιοχή μεγέθους νήσου ΚΩ εις τις Μπαχάμες είναι το σημείο που αναφέρεται ο κύριος Δεσλής στο σχόλιο του στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής www.frontpages.gr/d/20120722 ότι έχουν αγοραστεί από Ελληνικές Offshore και έχουν κτίσει πολυτελέστατες οικίες Αξίας άνω των δυο εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη και οι Ιδιοκτήτες είναι Έλληνες πολιτικοί και Επιχειρηματίες. 

Xημικά: Υπάρχει μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ πίσω απο την Ευρωπαϊκή Οδηγία

Του Καθ. Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Σας είπα, ότι τη βόμβα για τα Χημικά θα τη ρίξω εγώ. Τον λόγο μου τον κρατάω. Την πρώτη φορά πήγαν να μειώσουν την Ελληνική ΑΟΖ με την ιστορία με τη Στρογγύλη και τους πρόλαβα… Τη δεύτερη φορά επαναλαμβάνουν τα ίδια με άλλο τρόπο, δηλαδή με τα Χημικά και με την Ευρωπαική Οδηγία… Πρίν σας εξηγήσω γιατί το πιστεύω αυτό, θα πρέπει να αναφερθώ στην προπαγάνδα και στη προσπάθεια της να αποπροσανατολίσει ή στην άλλη της μορφή, την πιο άγρια και απεχθή, να εκφοβίσει. Tο λάθος είναι και στη σκέψη.

Αντι-μεταπολίτευση…

Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Τέσσερις δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση. Εορταστικές εκδηλώσεις μα και σκεπτικισμός, γλυκές μνήμες αλλά και «αναψηλάφηση» μιας πορείας με συμπυκνωμένες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, εθνικές επιτυχίες και ταπεινώσεις, αξιακές μεταλλάξεις και βίαιους επανακαθορισμούς, πηγαία ωσαννά και απύθμενη ισοπέδωση. Πέρα όμως από τις αναμνήσεις ή τη λησμοσύνη, πέρα από τα εύσημα ή την κριτική, ο κύκλος μιας ολόκληρης εποχής κλείνει με πάταγο, αβέβαιη συνειδητοποίηση και συναισθηματικούς αφορισμούς κι αυτό που απαιτεί το επόμενο «ξημέρωμα» δεν είναι απλά μια νέα αρχή αλλά ένα εκτεταμένο «αντί». Μια αντι-μεταπολίτευση που θα αντικαταστήσει ότι παρελκυστικά οικειοποιήθηκε και στρέβλωσε η Μεταπολίτευση.

Η σαραντάρα δημοκρατία και ο πονηρός βλάχος

Σήμερα γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Σε αυτά τα 40 χρόνια που πέρασαν (και όχι μόνο), μπορεί κάποιος να διακρίνει δύο ειδών ψηφοφόρους. 

Τον ιδεολόγο που ψηφίζει πάντα με βάση τις ιδέες του και τον πονηρό βλάχο που ανταλλάσσει την ψήφο του με ένα ρουσφέτι. Ποιος όμως από τους δύο πράττει σωστά και ποιος κάνει λάθος; Η απάντηση δεν είναι τόσο αυτονόητη.

Μας δουλεύει ο Παπούλιας. Aφού υπέγραψε όλες τις ανθελληνικές εντολές κάνει τον αντιστασιακό πριν φύγει

Aφού υπέγραψε όλες τις αντιλαϊκές και ανθελληνικές εντολές των ξένων κατακτητών και των διεθνών τοκογλύφων, τώρα που φεύγει, προσπαθεί να κάνει τον Αντιστασιακό!

ΣΥΝΗΘΩΣ τα μνημόσυνα γίνονται 40 μέρες μετά το θάνατο. Ο Κάρολος Παπούλιας περίμενε όμως σαράντα χρόνια για να κάνει το μνημόσυνο της Δημοκρατίας την οποία υπό των ημερών του κατήργησε η τρόικα και το ΔΝΤ. 

Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται την περιουσία του κράτους!

Το προφίλ τους και το μερίδιο συμμετοχής στην κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων 

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, το newsbomb.gr φέρνει σήμερα στο φως το προφίλ των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

Όπως θα δείτε παρακάτω, τα περισσότερα μεγάλα έργα – αν όχι όλα – έχουν ανατεθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες...