MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Έλλειμμα 2009: Αυτός ήταν ο μηχανισμός μετατροπής της τραπεζικής χρεοκοπίας σε κρατική!

Από αναγνώστη

“ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!!!” έκραζαν τα παπαγαλάκια από το 2007 ακόμη, όταν εμφανίστηκε σε όλον τον κόσμο η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι μπατιρισμένοι τραπεζίτες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι απατεώνες καναλάρχες και οι υποτακτικοί σε αυτούς δημοσιογράφοι ήξεραν όμως πως είχε φτάσει το τέλος της ρεμούλας τους.
 

Έτσι θα πάρουν τα σπίτια των πολιτών!

Κυνική ομολογία Χαρδούβελη – Θα μετατρέψουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ενοικιαστές και αυτό το αποκαλούν «λύση για τα κόκκινα δάνεια»

Στο πλαίσιο της μνημονιακής αδηφαγίας που σαρώνει στο πέρασμά της τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης αποκαλύπτει σήμερα στα Νέα - χωρίς κανένα οίκτο και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία-ότι η λύση για τα μη εξυπηρετούμενα κόκκινα δάνεια θα είναι να παίρνουν τα σπίτια των πολιτών οι τράπεζες και αντί για δόση να πληρώνουν ενοίκιο!

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χαρίζουν τον μοναδικό σταθμό φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου!

Του Μάριου Αραβαντινού

Τέσσερις ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός, παρουσία του υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρίας Socar και συμφώνησαν για την πώληση σε αυτήν του 66% της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Α.Ε. έναντι του ευτελούς τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ. Η κίνηση παρουσιάστηκε ως ακόμη ένα βήμα ανάπτυξης και πανηγυρίστηκε ανάλογα, παρά το γεγονός ότι η πραγματική αξία της εταιρίας ξεπερνούσε κατά πολύ το ποσό για το οποίο πωλήθηκε και συγκεκριμένα άγγιζε τουλάχιστον το ένα δισ. ενώ είχε και δάνεια ύψους 262 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Μήπως έχουμε χούντα;

Η δημοκρατία που έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 4 εκατομμύρια φτωχούς είναι δημοκρατία μισή. 

Όχι, δεν έχουμε χούντα. Αν είχαμε, η εφημερίδα θα ήταν κλειστή και δεν θα δημοσιευόταν ποτέ το κείμενο που πρόκειται να διαβάσετε. Όπερ έδει δείξαι! Χούντα δεν έχουμε, λοιπόν, αλλά και η δημοκρατία μας δεν αισθάνεται πολύ καλά τώρα τελευταία. Έχει έναν σφάχτη εδώ δεξιά, κουτσαίνει λιγουλάκι, σέρνεται, κάνει βήματα προς τα πίσω, δυο - τρία βήματα ακόμη και θα πέσει στον γκρεμό.

Η «καυτή» ζώνη αύξησης του χρέους στις χώρες της Ε.Ε.

Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,4%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο Πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων εκλογικών ποσοστών που πολλάκις άγγιζαν το 50%. Είναι επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Μνημονιακής δικομματικής κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς τυχαίνει να έχει αναγορευτεί και υπουργός Εξωτερικών της πατρίδος μας. Αυτό το τραγικό πολιτικό πρόσωπο που καθημερινώς το παίζει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και το κόμμα του, σήμερα απολαμβάνει της στήριξης μόνο του 8,02% του λαού μας, όταν στις εκλογές του 2012 είχε καταγράψει ποσοστό 12,28%. Δηλαδή, απώλεσε μέσα σε δυο χρόνια ποσοστό της τάξεως του 4,26%. 

Η μεγαλύτερη λεηλασία φόρων στην ιστορία της ανθρωπότητας οδηγεί σε αιματοχυσία!

Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, σε λίγες μέρες από σήμερα, ξεκινάει η μεγαλύτερη ληστρική επιδρομή στην ιστορία της ανθρωπότητας επίσημου κράτους στους πολίτες του.


Ο πρωθυπουργός τής Τάνιας Ιακωβίδου, ο επονομαζόμενος και Τζούλιο (Αντρεότι), έχοντας μαζί του τον Βενιζέλο- που όσο περνάει ο καιρός θυμίζει τον Μάρλον Μπράντο στον Νονό-θα στείλουν τους τσιλιαδόρους τους να εισπράξουν 7,5 δις φόρους, από τους ήδη φτωχοποιημένους πολίτες τους.