MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Τα πιόνια τοποθετούνται αργά και σταθερά στην σκακιέρα» για τον νέο Κριμαϊκό πόλεμο 

1.300 Βρετανοί στρατιώτες στην «επίδειξη δύναμης» του ΝΑΤΟ στην Πολωνία το Φθινόπωρο 

180 Αμερικανοί καταδρομείς στο Κίεβο για «ειδικές επιχειρήσεις» 


 
Περισσότεροι από 1.300 Βρετανοί στρατιώτες πρόκειται να λάβουν μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε μια περαιτέρω επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της «συνεχιζόμενης ρωσικής συνεισφοράς» στην "αποσταθεροποίηση" της Ουκρανίας, αναφέρει ο βρετανικός τύπος. 

Πλησιάζει ο πόλεμος

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ)
 
Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. 

Μυρίζει πόλεμος...

Η απόφαση του αμερικανού δικαστή στη Χάγη, αναφορικά με την επιβολή προστίμου 50 δις $ στη Ρωσία, είκοσι φορές περισσότερα δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στο παρελθόν, θα έπρεπε προφανώς να ανησυχήσει τον πρόεδρο της.


Αντίθετα όμως, η ηρεμία με την οποία αντιμετώπισε ο Putin τη νέα αυτή «επίθεση» των Η.Π.Α., στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγει η υπερδύναμη εναντίον της Ρωσίας, ανησύχησε όλους όσους τη διαπίστωσαν.
 

Ο Σαμαράς εξάγει μνημόνιο στο Παρίσι

Το “τελευταίο μεγάλο κόλπο” ετοιμάζεται να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, που στην κορύφωση του ελληνικού success story είναι ένα βήμα πριν να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. 

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την τρόικα να εξάγει το μνημόνιο, με μια κίνηση που θα κάνει το “σκίσιμο” του μνημονίου να μοιάζει αλοιφή για κάλλους. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο Αντώνης Σαμαράς παρακάλεσε την Κριστίν Λαγκάρντ και την υπόλοιπη παρέα να μην ξαναέρθουν στην Αθήνα, γιατί τους βλέπουν οι Έλληνες και θυμούνται πως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που τους πετάει τα μάτια έξω.

Όταν η τρόικα δεν είναι εδώ, η Ελλάδα είναι μία όαση και όλοι ασχολούμαστε καθημερινά με τους δύο τουρίστες ή τουρίστριες που μας αναλογούν και δεν προλαβαίνουμε τον τουρισμό και τις δουλειές που ξεχειλίζουν από παντού.

Μόλις πατήσουν το πόδι τους αυτοί οι χαρτογιακάδες, το πλήθος αλαλάζει μαινόμενο.

Έτσι ο Σαμαράς θα πάρει τον πρωθυπουργό Οικονομικών Χαρδούβελη και τους υπόλοιπους υπουργούς που χρωστάνε προαπαιτούμενα στην τρόικα, και θα πετάξουν όλοι μαζί για το Παρίσι για συναντήσεις από τις 3 έως στις 5 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα τους περιμένει η τρόικα, που επειδή το Παρίσι είναι ουδέτερο έδαφος, εκεί δεν βρίσκεται ούτε η βάση του ΔΝΤ, ούτε τα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ, αλλά ούτε αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την πάτησε η τρόικα.

Οι δανειστές θα είναι πιο καλοί μαζί τους, γιατί θα τους λυπηθούν που δεν θα μπορούν να δώσουν καθημερινά αποκλειστικούλι στα φερέφωνα τους για να επηρεάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Βέβαια, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η συνάντηση αυτή δεν θα είναι ακριβώς “αξιολόγηση”. Θα είναι κάτι σαν “προετοιμασία της αξιολόγησης”, αλλά δεν πειράζει. Ο Σαμαράς ζήτησε και έλαβε.

Αφού όμως ολοκληρώσει λιγότερες από 600 δράσεις μνημονιακές δράσεις μέχρι τη συνάντηση. Σιγά το πρόβλημα.

Μέχρι τότε ο Σαμαράς μπορεί να έχει κλείσει και τη θερινή βουλή, και να έχει πάρει στο σπίτι του τον Παπούλια για να του υπογράφει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Πάντως, παρά το γεγονός πως η είδηση λέει πως η συναντήσεις θα ολοκληρωθούν στο Παρίσι, μετά τις συναντήσεις οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν τελικά στην Αθήνα. Μάλλον για διακοπές και για τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα “Μικρή Πατρίδα”.

Και η επιτυχία Σαμαρά δεν σταματά εδώ. Εάν το εγχείρημα πάει καλά, τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναέρθει η τρόικα στην Ελλάδα για έλεγχο.

Για την ακρίβεια, δεν θα χρειαστεί να ξαναέρθει ούτε ο ίδιος Σαμαράς για να την κυβερνήσει. Έτσι κι αλλιώς, μόνο ελληνικά δεν μιλάνε μέσα στα υπουργεία. Task Force speaking.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της βουλής η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση 15 δις. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να ιδιωτικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα που σίγουρα δεν θα λέγεται μνημόνιο, πουλώντας τες στην Γαλλία για να εξασκηθεί πριν φτάσει στις διαπραγματεύσεις για το δικό της μνημόνιο που φαίνεται να καλπάζει ολοταχώς.

Η συμφωνία των δανειστών σε αυτό το αίτημα Σαμαρά αποτέλεσε διεθνώς μία έκπληξη, καθώς οι ίδιοι δήλωναν πρόσφατα πως η κυβέρνηση δουλεύει μόνο όταν τους καθίζουν στο σβέρκο.

Επειδή όμως, εάν η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, η χώρα δεν θα πάρει τα υπόλοιπα χρήματα που προβλέπει το πρόγραμμα, οι δανειστές δεν θα είχαν πρόβλημα να γίνουν οι συναντήσεις ακόμα και στα νησιά Φίτζι.

Έτσι κι αλλιώς το χρέος πλέον είναι σε αγγλικό δίκαιο.

Άσε που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα παιδιά από τις διαμαρτυρίες που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που έρχονται, επειδή αυτοί προσπαθούν απλά να κάνουν τη δουλειά τους.

Ποιος έχει όρεξη να τα ακούει κάθε πρωί από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, και μετά να συναντάει τον Σαμαράς και να τον ακούει για το σαξές στόρυ του;

Επιπροσθέτως, με την πρωτοβουλία Σαμαρά συμφώνησε και ο Βενιζέλος. Έχει προγραμματίσει ένα τρομερό event για τη γιορτή της τρίτης Σεπτέμβρη και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Η επίσκεψη της τρόικα θα θύμιζε σε όλους ότι η κεντροαριστερά της δεξιάς, δεξιά παραμένει.

Όση ώρα εγώ γράφω, εσείς παραγγέλνετε μνημόνιο από εδώ.

ΥΓ. Τι λέτε, προλαβαίνουμε μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου να μαζέψουμε λεφτά για 595 εισιτήρια για Παρίσι;

Παγκόσμιες σεισμικές δονήσεις

Η επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη Γερμανία, οι πλασματικές ποσότητες χρυσού, η σημασία της Ουκρανίας στο θέμα του σχιστολιθικού αερίου, η πολυπλοκότητα των σχέσεων στη Μ. Ανατολή και οι εστίες πολέμων στον πλανήτη

Ο αντισημιτισμός στη Γερμανία έχει αναζωπυρωθεί επικίνδυνα, με πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον των Εβραίων, με έντονες λεκτικές καθώς επίσης με σωματικές επιθέσεις - ενώ ο πρεσβευτής του Ισραήλ αναφέρθηκε σε καταστάσεις που θυμίζουν το 1938. Την ίδια στιγμή, διάφορα ΜΜΕ της Γερμανίας φοβούνται πως οι Πολίτες έχουν ξεχάσει τι συνέβη στο παρελθόν, καθώς επίσης ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από την ιστορία τους.

Το ασφαλιστικό δεν είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα

Του Άγη Βερούτη

Είδα χθες σε μια πινακίδα, μιας υπό ανακαίνιση πλατείας στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, ότι την ανακατασκεύασαν με προϋπολογισμό λίγο πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ, με 85% πόρους του ΕΣΠΑ και 15% ίδια χρηματοδότηση. Για φρεσκάρισμα 10-12 στρέμματα πλατείας η Περιφέρεια έδωσε περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ή 583 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πλάκες πεζοδρομίου και χλοοτάπητα; 

Ελπίζω κάπου ή κάτι να έχω καταλάβει λάθος... Ελπίζω να είμαι βλάκας, και η αλήθεια να είναι πως εκεί θα φτιάξουν μετά μια βιβλιοθήκη ή ένα παιδικό σταθμό ή κάτι τέτοιο. Ελπίζω κάποιος να με διαψεύσει. Ελπίζω να μην είδα καλά.

Με επικοινωνιακή πολιτική μας οδηγούν στην φρίκη και το χάος!

Με επικοινωνιακή πολιτική τύπου αναψυκτηρίου του συγχωρεμένου Αλκη Στέα, οι 3 απερίγραπτοι τύποι, οι κ.κ Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας-αρρωστημένοι κρατιστές και υπερασπιστές του πελατειακού κράτους-οδηγούν την χώρα στα βράχια.

Εφθασαν πριν λίγες ώρες οι σαρδανάπαλοι του Μαξίμου με την βοήθεια των πολυδανεισμένων μηντιαρχών να διαδίδουν ότι εξεδίωξαν την Τρόικα και πλέον δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα. Αντ΄ αυτού ένα μπουλούκι άχρηστων ιθαγενών υπουργών θα συναντηθούν με τους Τροικανούς στο Παρίσι.