MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Προειδοποίηση σε όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη: «Πληρώστε, αλλιώς θα σας λιώσουμε»

Προμελετημένο έγκλημα, με στόχο την αποστολή ενός ηχηρού προειδοποιητικού μηνύματος προς όλες τις χρεωμένες κυβερνήσεις του πλανήτη, δείχνει η χρεοκοπία της Αργεντινής.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα δεν βάρεσε κανόνι εντελώς ξαφνικά χθες τα ξημερώματα, όπως συνέβη πριν από 12 χρόνια. Η χρεοκοπία της ήταν και προβλέψιμη και αντιμετωπίσιμη. Την ύστατη στιγμή, ο σύνδεσμος τραπεζών της Αργεντινής Adeba προσφέρθηκε να καταβάλει τους «λαγούς και τα πετραχήλια» που απαιτούσαν τα κερδοσκοπικά hedge funds-«γύπες» και να απεγκλωβίσει την κατάσταση.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ οι τελευταίες πράξεις της ψευδομεταπολίτευσης του 1974. 

Του ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 

Α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Γ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Δ) ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ε) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ 

«Μυστικό σχέδιο» Σαμαρά να φύγει το ΔΝΤ που το έμαθε η Real και το έκανε… βούκινο!

Στα σκαριά φαίνεται βρίσκεται αυτή τη στιγμή κρυφό σχέδιο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ελλάδα σε συνεργασία με τους δανειστές, γράφει η Real News του Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά είναι τόσο κρυφό το σχέδιο που το έμαθε η εφημερίδα, το είπε σε όλη την Ελλάδα και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα. Μιλάμε για τέτοια μυστικότητα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί στη διάρκεια των συνομιλιών με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με ξένους ηγέτες από τον πρωθυπουργό,Αντώνη Σαμαρά. Ενήμερο για τους προβληματισμούς του πρωθυπουργού είναι επίσης και το ΔΝΤ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Σκυλάκι" των ΗΠΑ η ΕΕ.

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν πλέον επικίνδυνα την κρίση με τη Ρωσία και η όλη υπόθεση εισέρχεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά. Το τελευταίο πρόβλημα για τις ΗΠΑ, δηλαδή η απροθυμία της Γερμανίας να προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, με την οποία την συνδέουν οικονομικά συμφέροντα, παρακάμφθηκε, αφού η Μέρκελ αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί τελικά με τη βούληση των ΗΠΑ.