MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Νέα μνημονιακή εξαετής σύμβαση με επιμήκυνση του χρέους έως ένα αιώνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευρέως γνωστής και ως Κομισιόν, εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται στη χώρα μας, απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία και τις ηλιόλουστες μέρες του Αυγούστου. 

Ως γνωστόν, η Μ. Βρετανία δεν ήθελε τον Γιουνκέρ στο πόστο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί έπινε γύρω στα δύο μπουκάλια κονιάκ την ημέρα, ενώ οι Βρετανοί ήθελαν να πίνει μόνο ένα μπουκάλι και ένα κιβώτιο μπύρες. Προχθές, ο Γιουνκέρ σε γεύμα συνεργασίας μαζί με τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Αβραμόπουλο, επεξεργάστηκαν τη μέθοδο πολιτικής και τους όρους διευθέτησης (επαναδιαπραγμάτευσης) του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Παίζουν με την ψυχολογία της μάζας. Ετοιμάζουν «πανηγύρι» δήθεν εκδίωξης της τρόικας

Στόχος του Μαξίμου να εξαφανίσει τις λέξεις: Τρόικα, Μνημόνιο, ΔΝΤ – Παίζουν με την ψυχολογία της μάζας - Ετοιμάζουν φιέστες δήθεν «εκδίωξης» της τρόικας, αντίστοιχες με αυτές της εξόδου στις αγορές.

Την εποχή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου στις αρχές του 1980 με το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και διάφορα άλλα γλαφυρά σοσιαλιστικά συνθήματα κυκλοφορούσε κι ένα τραγουδάκι στις θεατρικές επιθεωρήσεις που έλεγε: «Φεύγουν οι βάσεις που μένουν».
 

ΕΝΦΙΑ: Πανικός στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Αλαλούμ στις...εφορίες (Αναλυτικός πίνακας για όλη την Ελλάδα)

Μετά την παράταση ενός μήνα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τις τελικές αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η κυβέρνηση θα ''κατεβάσει'' στη Βουλή στις 26 Αυγούστου τη νομοθετική ρύθμιση με τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη που εξαγρίωσαν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν υπέρογκα εκκαθαριστικά. 

Φεύγουν τρέχοντας οι ξένοι από τον επενδυτικό… παράδεισο της Ελλάδας

Ξεφορτώθηκαν, με μεγάλες ζημιές, όλες τις μετοχές που είχαν, γιατί δεν πιστεύουν στα παραμύθια περί ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ έφυγε η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων επενδυτών από το χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο βούλιαξε στην κυριολεξία, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ σε εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. 

Οι ξένοι επενδυτές ξεφορτώθηκαν όσο – όσο τις μετοχές τους, αδιαφορώντας για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί, γιατί δεν πιστεύουν πλέον στο παραμύθι της δήθεν ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση. 

Η Μέρκελ κάνει μπίζνες με τον Μπόμπολα και τον Κόκκαλη!

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"!

Τελικά μετά από 4 χρόνια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, επιβολής των πιο χυδαίων χαρατσιών αποκαλύπτεται ξεδιάντροπα ο ρόλος και η στόχευση των δανειστών της χώρας. 

Όπως επίσης και η απίστευτη υποκρισία του Σόιμπλε, της Μέρκελ, του Γιουνκέρ, του "φίλου" Ολάντ και των υπολοίπων όταν μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη.