MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Εφορία: Χρωστάς; Πλήρωνε μέχρι το 2023!

Πανικός στο υπουργείο Οικονομικών από τα χαμηλά έσοδα! – Ανεβάζουν τον αριθμό των δόσεων με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις με στόχο να μαζέψουν χρήματα, αφού κανείς δεν έχει να πληρώσει. 

Δοκίμασαν τα πάντα για να μαζέψουν ζεστό χρήμα, αλλά μάταια. Η αγορά έχει στεγνώσει και τα δημόσια ταμεία παραμένουν άδεια ακόμα και παρά τις συνεχείς απειλές του υπουργείου Οικονομικών το προηγούμενο διάστημα. 

Την τελευταία δεκαετία πέρασαν από το ΥΠ.ΕΞ. τυχάρπαστοι και τυχάρπαστες

Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα πράγματα, γι’ αυτό θα πρέπει πάντα οι κυβερνήσεις να επιλέγουν με μεγάλη υπευθυνότητα τους διπλωμάτες και το λοιπό προσωπικό που θα υπηρετήσει έναν τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της εξωτερικής πολιτικής μας.

Φυσικά, ανάλογη ευαισθησία και υπευθυνότητα θα πρέπει να επιδεικνύουν και οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, όταν επιλέγουν υπουργούς και υφυπουργούς για το νευραλγικό πόστο του υπουργείου Εξωτερικών.
 

Η τραπεζική ληστεία 2008-2013 εις βάρος των Ελλήνων πολιτών!

Η συνενοχή στην καταλήστευση των πολιτών και την φτωχοποίηση τους χωρίς καμμία αιδώ κα ηθική απο τους επιχειρηματίες πλέον πολιτκούς κατεγράφη σε απάντηση επερώτησης του Μανώλη Γλέζου όπου για πρώτη φορά διαβιβάστηκαν στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία που αποτυπώνουν με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008. 

Τα στοιχεία διαβιβάζονται από το υπουργείο Οικονομικών με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος στις 11/11/2013.

Η Ουκρανία θα εξελιχθεί σε Βατερλό των ΗΠΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Στην ιστορία του καπιταλιστικού συστήματος και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα του 18ου αιώνα και μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 34 παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, ήπιας, έντονης ή σφοδρότατης μορφής. 

Οι πιο οικτρές κρίσεις θεωρούνται εκείνες των περιόδων 1873-1879, 1929-1933 και 2008-2009, είναι οι μόνες που αποκαλούνται με τον όρο Μεγάλη Ύφεση (GreatDepression).

Η κατάρρευση του «Μπομπολιστάν» με αριθμούς

Πριν από λίγες δεκαετίες, στο ρητορικό ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», πολλοί θα απαντούσαν «το Συγκρότημα Λαμπράκη», ο μετέπειτα ΔΟΛ. Τώρα η απάντηση μπορεί να ήταν λίγο διαφορετική. 

Θα περιλάμβανε όμως οπωσδήποτε τον όμιλο Μπόμπολα και τον επιχειρηματικό του βραχίονα στα media - την εκδοτική εταιρία «Πήγασος» με τις δεκάδες θυγατρικές και τη μεγάλη συμμετοχή στο Mega.

Πολεμικές προετοιμασιες από τους Τούρκους, Θα κτυπήσουν Ελλάδα και Κύπρο … Άρθρο απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ

Είναι σαφές πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για την Ελλάδα και τη Κύπρο. 

Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου.

Ο πόλεμος για την παγκόσμια ηγεμονία

Ρωσικά βομβαρδιστικά με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά «δοκίμασαν» την αεράμυνα (NORAD) των ΗΠΑ 16 φορές τις τελευταίες 10 ημέρες. Τέτοια δραστηριότητα, λένε οι ειδικοί, έχει να σημειωθεί από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Εικονικές αερομαχίες πάνω από την βαλτική ανάμεσα σε ρωσικά μαχητικά και βρετανικά. Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ προδικάζει στρατιωτική "επίθεση" της Ρωσίας σε Ουκρανία και Πολωνία και δηλώνει ότι η "συμμαχία" είναι "έτοιμη" να αντιδράσει.

Ο στραγγαλισμός της χώρας

Εχουμε ένα κράτος μπαταχτσή, το οποίο την ίδια στιγμή ανερυθρίαστα επιβάλλει την πιο επαχθή φορολογία στους πολίτες, δημεύοντας ουσιαστικά τις περιουσίες τους.

Τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου, που ξεπερνούν τα 5 δισ., είναι αποκαλυπτικά για τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση έναντι των Ελλήνων φορολογουμένων και των προμηθευτών του Δημοσίου.