MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Spiegel: «Δεν είναι καλά τα νέα για την οικονομία της Ευρώπης»

Η ελαφρά κάμψη της γερμανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 (μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους) βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. 
Οι περισσότεροι αναλυτές εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά την περαιτέρω εξέλιξη της γερμανικής οικονομίας. Ωστόσο, η «μίνι ύφεση» σε Γερμανία και Ιταλία και η στασιμότητα στη Γαλλία ανακινούν τους φόβους περί ενδεχόμενης επιστροφής της κρίσης στην Ευρώπη.

Διεστραμμένη Oδηγία της ΕΕ: Mε ναρκωτικά και πορνεία θα λύσουν το πρόβλημα ανάπτυξης της Ελλάδας!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ Π@@@ΝΕΣ! 
  
Νέα οδηγία της ΕΕ, αποδεικνύει ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ένωση που κάποτε ενσάρκωνε τις ελπίδες και τα όνειρα των πολιτών της Γηραίας Ηπείρου και τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα διεφθαρμένο όργανο της νέας τάξης πραγμάτων: 

ΕΝΦΙΑ: Το success story και οι άδειες τσέπες

Τρέμουν την οργή του κόσμου στο Μαξίμου - Επέκταση των δόσεων του φόρου ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση - Ζητούν από την ΕΛΣΤΑΤ απαντήσεις για τον αν θα επηρεαστούν αρνητικά τα έσοδα.

Την καταβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων του 2014 σε περισσότερες δόσεις, ενδεχομένως και μετά τον Φεβρουάριο του 2015 (η τελευταία δόση), επιθυμεί η κυβέρνηση για δύο βασικούς λόγους:

Στα μουλωχτά οι δανειστές προχωρούν στη δημιουργία ΕΟΖ

Προχωρούν στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας φαίνεται πως ο εδώ και 4 χρόνια μεθοδικός σχεδιασμός των δανειστών είναι ενεργός, προωθείται, δε, βήμα βήμα.

Από τις αρχές Μαΐου έχει συσταθεί η Επιτροπή που μελετά τον ορισμό των ΕΟΖ (στο «Διαύγεια» έχει ανεβεί και η σχετική απόφαση για την αμοιβή των επιτροπών), ενώ συνεδριάζει για την επεξεργασία της Γνώμης Πρωτοβουλίας (ν. 2232/1994) της ΟΚΕ με θέμα Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Τα συμπεράσματα θα νομοθετηθούν και θα κοινοποιηθούν στις περιφέρειες και τους δήμους που θα επιλεγούν, σημειώνοντας πως βάσει του Μνημονίου η χώρα (δηλαδή οι τοπικές κοινωνίες) είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση και λειτουργία τους.

Πώς η Εφορία θα ελέγχει όλα τα έξοδα των φορολογούμενων

Με τη φοροδιαφυγή να είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στο οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει λύση, έρχονται νέα πιο αυστηρά μέτρα σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της και πλέον η Εφορία θα αποκτήσει το ρόλο του Μεγάλου Αδερφού ελέγχοντας κάθε οικονομική κίνηση των φορολογούμενων στα πρότυπα της «σκληρής» αλλά αποτελεσματικής αμερικανικής υπηρεσίας IRS.