MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Λονδίνο 1990: 18 εκατ. Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν τους φόρους τους και έτσι έπεσε η Θάτσερ!

Εμείς μπορούμε να ξεπερδεύουμε μέσα σε δυο βδομάδες με τα Aνδρεικελα που έχουμε πλέξει …σταματηστε να πληρώνεται το τέρας που είναι ετιμο να σε καταβροχθίσει

Η εμπειρία αυτού του κινήματος πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί από εμάς, γιατί έχει πολύτιμα συμπεράσματα και για τους δικούς μας αγώνες. Στο βαθμό που οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικό και δημοκρατικό τρόπο, και αρνηθούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες!

Ρώσος ΑΝΥΠΑΜ: "Από τους άλλους περιμέναμε εχθρική συμπεριφορά αλλά όχι από την Ελλάδα"

ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Α.Αντόνωφ σε δηλώσεις του αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στην Ρωσία στην ουκρανική κρίση εκφράζει την έκπληξή του για την "εχθρικη" όπως την χαρακτηρίζει συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και δεν κρύβει την οργή της Μόσχας εκφράζοντας την απορία: "Τί θα κερδίσει από αυτές τις κυρώσεις η χώρα σας;". 

Ή η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη ή δεν είναι ανεξάρτητο το κράτος ολόκληρο

Κανένα Αγγλικό Δίκαιο και καμία δέσμευση της χώρας δεν θα ίσχυαν, αν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσιζε ότι η σχετική δέσμευση παραβιάζει το εσωτερικό Δίκαιο. Όπως εξάλλου είναι υποχρεωμένες να πράττουν οι ανεξάρτητες Δικαιοσύνες όλων των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών.

Όμως η ελληνική Δικαιοσύνη δεν το έπραξε. Ειδικότερα, δεν βρήκε παραβίαση του εσωτερικού Δικαίου, ούτε με το μνημόνιο, ούτε με τους αντισυνταγματικούς φόρους, ούτε με τα απάνθρωπα μέτρα που εξοντώνουν ανύποπτους πολίτες. Το μόνο που βρήκε ότι παραβιάζει το εσωτερικό Δίκαιο ήταν οι περικοπές στους μισθούς των δικαστών και κάποια άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα.