MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μυρίζουν κάλπες -Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ θα μοιράσει υποσχέσεις για μείωση φόρων

Μετά την φοροκαταιγίδα του καλοκαιριού που γονάτισε την Ελληνική κοινωνία και το μπάχαλο με τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα ανακοινώνοντας ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.


ΓΛΙΣΤΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ


Προδοσία των Λειτουργών Ενημέρωσης 

Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Υπό την προεδρία και διεύθυνση του προέδρου Ομπάμα και της ευρωπαϊκής ηγεσίας Μέρκελ, Ολάντ, Κάμερον, Ραζμούσεν και Μπαρόζο, η καθημερινή ενημέρωση του δυτικού δημοκρατικού κόσμου προσομοιάζει με τεράστια πανοραμική οθόνη όπου φοβερές κατασκευές σατανικού εγκεφάλου εισορμούν κάθε τόσο, μεταιωρούνται τρομοκρατικές μερικά εικοσιτετράωρα, αναλύονται και σχολιάζονται με συναισθηματικές εκρήξεις, εντυπώνουν εικόνες και «πεποιθήσεις» σε άδεια μυαλά, και εξαφανίζονται κατόπιν και πάλιν ως ήρθαν, ακολουθούμενες αμέσως από άλλες, προτού δοθεί χρόνος για την επισήμανση και την αποκάλυψη της απάτης και το «κάρφωμα» του δαιμόνιου ταχυδακτυλουργού. 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ – Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΑΟΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΟΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΡΑΧΩΝ ΜΕΓΆΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 

Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης περιγράφει «απάντηση ελεύθερου σκοπευτή» κατά τις λειτουργία επιχειρήσεων ελέγχου του πλήθους. 

Ένα έγγραφο που εκδόθηκε από τον αμερικανικό στρατό αποκαλύπτει στοιχεία προετοιμασίας για «ταραχές πλήρους κλίμακας» στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των οποίων στρατιωτικοί μπορεί να αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε μια «θανατηφόρα αντίδραση» σε βάρος του απείθαρχου πλήθους των διαδηλωτών. 

Σκληρό άρθρο του Spiegel κατά της Μέρκελ: Η πολιτική της απέτυχε, η Ελλάδα παραμένει υπερχρεωμένη

Η ευρωκρίση είναι εδώ, ο Άνγκελα Μέρκελ κυνηγάει ανεμόμυλους, η πολιτική της μεταφέρει τα προβλήματα και δεν τα επιλύει, ενώ συνολικά μοιάζει με κάποιον ιδιοκτήτη σπιτιού που γεμίσει υγρασία και το μόνο που κάνει είναι να το... βάφει.

Με αυτή τη σκληρή ανάλυση το Spiegel επιτίθεται ευθέως στην Γερμανίδα καγκελάριο, εγκαλώντας την για αναποτελεσματικότητα στα μέτρα που επέβαλε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΤΡΑΓΙΚΟ: Απλήρωτοι μέχρι και 12 μήνες 850.000 εργαζόμενοι…

Στοιχεία σοκ για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ… Σύμφωνα με την έκθεση, η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών με τις μειώσεις που έχει υποστεί, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980. 

Παράλληλα, καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, με το φαινόμενο να αφορά όλο και περισσότερους εργαζόμενους. 

Ευρώ: Μια Διαρκής Άσκηση Παράνοιας (Γιατί Σώσαμε τις Τράπεζες)

Σπύρου Στάλια, Οικονομολόγου, ΜΑ, Ph.D
πρ. Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ

"Όταν μέσα στον χρόνο εκτελείς τις ίδιες πράξεις και κάνεις τις ίδιες ενέργειες και ελπίζεις σε διαφορετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι ο ορισμός της παραφροσύνης"  

Α. Αϊνστάϊν

Η δημιουργία του ευρώ βασίστηκε σε δυο απλοϊκές υποθέσεις που ήσαν και ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές. 

«Καύσωνας» κατασχέσεων!

Μπαράζ κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία εξαπολύουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο 200.000 πολίτες που αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία!


Περίπου 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (άνω των 500 ευρώ ο καθένας) στην Εφορία μέσα στο καλοκαίρι, και 100.000 επαγγελματίες που χρωστούν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Πέντε ψέματα και μια αλήθεια για την ανεργία

Του Άγη Βερούτη 

Τα ψέματα και οι παρανοήσεις αναφορικά στην ανεργία είναι η πηγή της συνέχισης και αύξησής της.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η αντίστοιχη Αμερικανική FED έχουν αποστολή τους την χάραξη νομισματικής πολιτικής με σκοπό την ελαχιστοποίηση του πληθωρισμού. Όμως, η FED έχει και ένα δεύτερο σκοπό: την ελαχιστοποίηση της Ανεργίας.

Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά!

Καταγγελία από εφοριακούς: Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία

«Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».