MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!

Ο Θανάσης Μαυρίδης γράφει για τον ΕΝΦΙΑ και τα κυβερνητικά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Σε πέντε, έξι ή επτά δόσεις ο ΕΝΦΙΑ; Θα έρθουν ή δεν θα έρθουν οι 100 δόσεις για τις παλιές υποχρεώσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία; Να έχουμε να λέμε! Σαν το πρόβλημα να είναι ο αριθμός των δόσεων κι όχι το γεγονός ότι έχουν χρεώσει τους ανθρώπους με άδικους φόρους! Και στο καπάκι έρχεται ο κ. Χαρδούβελης και μας «πουλάει» για είδηση τις νέες αντικειμενικές που θα ισχύσουν, λέει, από το 2016! 

Παγκόσμια κατάρρευση και εθνική αντίσταση

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διεθνολόγος για να διαπιστώσει, ότι τόσο οι οικονομικές όσο και οι πολιτικές σχέσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν δημιουργήσει πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα με τοπικούς πολέμους, φτώχεια και ατομικούς και μαζικούς ξεριζωμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη με τάσεις επιδείνωσης.

Γερμανία: Ένας ανάπηρος ηγεμόνας

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός 

Σε τριπλή «παγίδα» στασιμότητας – ύφεσης, χαμηλού πληθωρισμού – αποπληθωρισμού και κρατικών – τραπεζικών χρεών βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη.

Ο φόβος αυτός επιβεβαιώνεται διαρκώς, ύστερα από τη δημοσίευση των επίσημων στοιχείων – όπως πολύ πρόσφατα τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, που έδειξαν ύφεση για τη Γερμανία, στασιμότητα για τη Γαλλία και ύφεση συνολικά για την Ευρωζώνη.

Φοροτρομοκρατία

Καινούργια διαρροή για τους φόρους. Τα γυρίζουν με τις συλλήψεις. Δεν θα έχει αυτόφωρο και χειροπέδες. «Θρίλερ» σενάρια με τον ΕΝΦΙΑ. Κυνήγι και τρόμος για συλλήψεις από 5000 ευρώ λένε νέες διαρροές. Οι απειλές για τις όφειλες των 160 δισ. δεν κοπάζουν. 

Το κλίμα. Από την μια καθημερινή φοροτρομοκρατία. Από την άλλη ζητάμε θετικό κλίμα για ανάπτυξη. Γίνονται και τα δύο; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε κύριε Σαμαρά ότι ακόμη και το πολλά υποσχόμενο σχέδιο σας για ελαφρύνσεις φόρων που εξαγγείλατε προσωπικά πριν λίγους μήνες ξέφτισε πριν καλά–καλά καταλάβουν οι φορολογούμενοι ( πολύ δε περισσότερο οι επιχειρηματίες) τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας;

Βαρουφάκης: Τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η Ευρωζώνη

Επενδυτική ένεση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «πραγματική» τραπεζική ενοποίηση και η ΕΚΤ να αναλάβει τη διαχείριση ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της Ευρώπης, πιστεύει ο γνωστός οικονομολόγος πως είναι οι κινήσεις που θα φέρουν τη λύση στην κρίση.

Την άποψη πως με τις σημερινές πολιτικές που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, «συνθλίβουμε τις εθνικές μας οικονομίες» και «διαλύουμε την Ευρώπη» εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης.